Friday, April 3, 2009

Indrek: rannahooajaks valmistumine

Kuna soojade ilmade tulemusena kaob lumi võrdlemisi kiiresti, on hea mõte kolida suusarajalt vahelduseks hoopis siseruumidesse treenima. Joosta saab endiselt ainult linnatänavatel, mis on puhtaks ja kuivaks sulanud, kuid minu põlvedega inimestele ei ole see just parim lahendus. Seega, kuni mätta kuivamiseni tegelen peamiselt 'conditioningiga' ehk üldise kehalise ettevalmistusega.

Kolmapäeval käisimegi üle pika aja Tähtvere võitlushallis ennast väsitamas. Tegemist oli kõrge pulsiga treeninguga, mille eesmärk on anaeroobset läve ning võimekust tõsta. Konkreetne kava kujutab endast erinevate harjutuste tegemist erinevates 'jaamades', mida on kokku 5. Harjutused on järgmised:
1) Karukõnd - vist nimetati seda niimoodi, kujutab see endast käpuli ühest saali otsast teise liikumist, sealjuures võimalikult kiiresti. Liigutakse edaspidi, tagurpidi ja küljed ees vaheldumisi. Üsna ebameeldiv harjutus, kui keegi minu käest arvamust küsib.
2) Topispalliga mati loopimine - täpselt nii ongi. Võtad topispalli ja kerge põlvest kükiga virutad palli peakohalt alla tuues täie jõuga matti. See põrkab sealt veidi üles, võtad uuesti ja viid ühelt poolt peakohale, virutad matti, viid teiselt poolt üles jne. Ka see harjutus toimub võimalikult kiire tempoga.
3) Kükid/kosmonaudid - kükid on vist kõigile arusaadavad. Kosmonaudid on selline harjutus, kus sooritad kükist üleshüppe, siis lased käpuli ja hüppad jalad taha, nagu hakkaks kätekõverdusi tegema, aga kätest alla ei lase. Seejärel tood jalad kõhu alla tagasi ja hüppad uuesti üles. Kes kosmonaute teha ei jaksa/ei taha, teeb kükke. Mõlemaid asju tehakse muidugi täistempol.
4) Istessetõusud - ei vaja seletamist. Harjutust sooritatakse maksimaalse tempoga.
5) Poksimine - varbseina külge on kinnitatud kummilindid, seisad seljaga seina poole, võtad kummilindid pihku nii, et need jooksevad kaenla alt läbi ja siis poksid nii kiiresti kui saad. Mida kaugemal seinast seisad, seda raskem on.

Kõiki harjutusi sooritatakse 40 sekundit jutti täistempol, nagu ma juba igal pool rõhutasin. Siis on puhkepaus 20 sekundit, mille jooksul liigutakse ühest jaamast teise. Muud selle ajaga teha ei jõuagi, veidi ehk lõõtsutada. Ja nii kõik jaamad läbi. Siis on minut aega pausi ja läheb järgmine ring. Kokku 3 ringi.

Loomulikult käib ette üsna korralik soojendus ja pärast kerge jahutus ka koos venitustega.

Teistest ÜKE boot camp stiilis treeningutest juba järgmine nädal.

No comments:

Post a Comment