Tuesday, January 20, 2009

Lauri: kokkuvõte viimasest 10 päevast.

Eelmises osas sai siia kirja pandud treeningud 7. ja 8. jaanuaril. Neist esimesel päeval oli kavas 6 km jooksu keppidega ja järgmisel 10, 4km lihtsalt jooksu.

Kuna on võimalus, siis ma lisan edaspidi oma sissekannete juurde ka pildi oma läbitud rajast. Kuna 7. ja 8.01 käisin ühel ja samal rajal, erines vaid vahemaa, siis juurde ka paar pilti.





Vahepealne nädal oli suusatamise ja jooksmise kohapealt suht kasin. Seega oli nädalavahetuseks plaan teha üks pikem (nii-kaua-kuniks-valgust -jagub) ots. Laupäeval ei tulnud välja. Pühapäeval läksin Piritale suusatama, seal pidavat 3.5 km ring avatud olema. Kohale jõudes oli raske autot kuhugi parkida, samuti paistis rajale pääsemine raskendatud olevat, kuna mass liikus ühtlase rongina, just nagu Tallinn-Tartu maantee reede õhtuti. Kuid just siis kui olin suuskadele ka juba pidamise alla määrinud, avastasin et suusasaapad on.....koju jäänud!!!!!

Õnneks on Pirital teisel pool jõge hea künklikul maastikul krossi joosta. Tulles olin vahetusjalanõudena just millegi pärast jooksubotased jalga pannud. Haarasin siis oma kepid, et saaks ka kätele trenni ja tegin kolm 4,3 km-st ringi. Kokku sai tol päeval 13,2 km, keskmise pulsiga 176, ajaga 1:45. Vahepeal oli plaan teha ka 4. ring, kuid lõpp läks liiga raskeks ära ja seega jäi 3. Võrreldes kepijooksu suusatamise või tavalise jooksmisega, on tegemist oluliselt kurnavama tegevusega. Laskumise peal ei saa jalad puhkust ning muul ajal on ka käed töös, samas arvan, et see peaks olema suhteliselt hea klassika sõitmise imitatsioon, mida saab siis lumevaestes tingimustes harrastada.


Pühapäevane trenn võttis jalad päris läbi, seega otsustasin eile (19.01) teha peamiselt kätele ja seljale. Asukohaks oli jälle Pirita, seekord olid suusasaapad kaasas! Rahvast oli rajal suhteliselt palju, kuid õnneks mitte häirivalt palju. Tegin rahulikult kaks ringi 35 minutiga kokku 6,6 km keskmiselt 169 pulsiga.



Ma vist kirjutan liiga pikalt?

Siis lühike jaanuari kokkuvõte:

jooksu 10 km
kepijooksu 18km
suuska 6,6 km ( sel hoojala kokku suuska 60km)







No comments:

Post a Comment