Wednesday, February 10, 2010

Lauri: ettevalmistused maratoniks [193]

Esmaspäeval käisin Harku ringil uisku sõitmas. Võibolla peaks praegu rohkem klassikat tegema, aga selline uisu isu tuli peale, et lasin suuskadel liuelda. No, ega see minek tegelikult nii hea polnudki. Harku ring ei ole ikka nii hästi hooldatud kui Pirita, rada oli kitsas ja äärtes pehme. Kiiremaks raja läbimiseks aitaks tegelikult kaasa ka endale korraliku libisemismäärete riiulile kogumine.

Kui Harkus oli minek aeglane, siis otsustasin teha läbi põike ka Trummist. Seal pool oli rada juba parem ja libisemine mõnus. Aga ega ka seal ilma tõrvata mee potis saanud. Olen sellest ka oma mõnes suvises sissekandes kirjutanud, aga nüüd siis jälle sama jama. Ma ei tea, kas see on üks inimene või on neid seal palju, aga keegi kütab seal oma ahju kilekottidega. Taevas mida sa veel ootad, et appi ei tule!? See tõmbab ikka lõõrid korralikult kinni, kui järsu tõusu lõpus hingeldades õhk ahmid ja kõik, mis sisse tuleb on põlenud kilekottide või muu sarnase keemia lehk. Kas korsten juba umbe ei lähe? Kurat!

Kokku distants: 12,6 km
Aeg: 1:03
Tempo: 5:02
Max pulss: 178
Keskmine pulss: 154

Eelmine kord vist kirjutasin ka, aga proovin nüüd kaks nädalat enne maratoni treenida suusaõpikus kirja pandud sama pikaks ajaks mõeldud kava järgi. Alustasin eile, esimesel päeval oli ette nähtud „Kerge harjutuskompleksi treening ja venitamine“. Ma tõlgendasin seda kui kodus raua pumpamist, servast.

Täna oli kavas suusatamine, klassika. Käisime Krissuga Harku ringil. Tegin kodus enne arvutis Garmini programmiga treeningkava valmis ja siis laadisin kella peale.

Treening nägi välja järgmine:

20 min põhivastupidavus (PV)- 2. pulsi tsoon, vahemik 134-149
15 min Kiiruslikvastupidavus (KV)- 3. pulsi tsoon, vahemik 149-163
10 min PV- 2. pulsi tsoon, vahemik 134-149
15 min KV- 3. pulsi tsoon, vahemik 149-163
20 min PV- 2. pulsi tsoon, vahemik 134-14



Jama muidugi, et alles nüüd selle võimaluse kasutusele võtsin, aga päris asjalik oli. Kell andis kogu aeg teada, kui pulss üles- või allapoole määratud taset langes. Kokkuvõttes oli päris huvitav, tulemust saab näha pooleteise nädala pärast.

Distants: 13,6 km
Aeg: 1:20
Tempo: 5:55
Max pulss: 165
Keskmine pulss: 148

Homme on kavas ettenähtud „Kerge taastav suusatamine maastiku imetledes 1 tund“. Ei ole veel välja mõelnud, kuidas seda teha.

No comments:

Post a Comment