Sunday, February 7, 2010

Lauri [167]

Laupäeval käisin teisel Kaarel Zilmeri treeningul, see kord lihvisime vabatehnikat. Esialgu pidi trenni tulema 7 inimest, kuid koha peal selgus, et peale minu oli veel vaid üks huviline, seega oli see kord tegemist päris personaalse treeninguga. Väiksema seltskonnaga oligi parem, sai isiklikult kõik detailid läbi võtta ja kõik küsimused said ka vist ära küsitud. Kuna aga eelmine õhtu oli pikemalt läinud, siis oli nii intensiivne treening päris koormav.

Võtsime läbi kõik peamise tehnikad – tõusutehnika, Wassbergi ja Mogreni. Esimesed kaks on üksteisest selgelt erinevad, seega oli nendega oli vähem muret. Mogreniga oli pisut rohkem mõtlemist, et selle ja baastehnika erinevused välja nuputada. Lisaks sai ka vahelduvsammuga tõus võetud, mis on järsematel tõusudel on osutus ökonoomsemaks kui tavaline tõustehnika. Kokkuvõtvalt oli mõlemast, nii klassika kui ka vabatehnika trennist omajagu kasu, et tehnikat õiges suunas edasi lihvida.

Uues suusaraamatus on kirjapandud treening ning tankimiskava, mida kaks nädalalt enne pikemat sõitu ellu viia. Homsest hakkan selle plaani järgi treenima, maratonini on jäänud just kaks nädalalt.

No comments:

Post a Comment