Thursday, February 11, 2010

Kris: kisub hirmsaks [309]

Ainult poolteist nädalat veel!!! Hirm kohe. Miskipärast tundub, et suure pingutuse peale on küll pulss veidi alla tulnud treeningu jooksul aga kiirused ei ole ka siis muidugi enam samad. Ja suurema pulsiga sõit tundub kohe eriti ebamugav. Ilmselt olen nüüd asjaga sealmaal, kust jätkates võiks veel asja saada-- st. edasi treenides ilmselt muutuks väiksema pulsiga kiirus suuremaks. Aga samas maratoni eel seda enam teha pole võimalik. Kui eelmisel aastal sain kõrge pulsiga pingutatud ja 10 km/h maratoni ära sõidetud siis sellel aastal ilmselt pean tiba aeglasem olema. Võib siiski olla, et võistlusolukord on treeningst totaalselt erinev...

3ndal jaanuaril oli Zilmeriga klassikatrenn kavva kirjutatud. Kogu lugu algas sellest, et meie Kauriga magasime sisse ja õudsime 20 mintsase hilinemisega aga meie õnneks viibis ka kohtumine Zilmeriga nii 45 minutit. Nii, et saime oma trenni ikka kätte. Sain teada, et sõidan koguaeg pea liiga püsti ja teine oluline asi, et libisemisel tuleb libisev jalg enne järgmist tõuget tõukavast jalast mööda tuua. harjutan nüüd seda aga ei tea ka kas õnnestub. Kokku harjutasime ligi 2h ja läbisime ca 8 km.

5 jaanuar. Startisime Marja-Liisaga Harku ringile. Mul oli küll plaan teha üks pikem tereening aga preili Mari ei jaksanud pikemat kui 12 km. Ise siis ka ei hakanud rohkem punnitama. Proovisin madala pulsiga suusatada aga välja kukkus ikka suhteliselt nagu tavaliselt.
Aeg: 01:24:37
Distants: 11.71
Kiirus: 8.3 km/h
Keskmine pulss: 147

7 jaanuar. Intsu ja Netega Kõrvemaa 19 km ringil. Alguses oli mul ikka tükk tegemist, et nendega sammu pidada. Kui mul oli esimese ca 3 km peal pulss 170, siis Netel oi 150 ja Intsul üldse 130. Masendav. Aga õnneks keha peale 5 km suutis kuidagi tekkinud olukorraga kohaneda ja suutsin neil ikka sabas püsida. Kui mina olen joogipause teinud enne kuidagi kaootiliselt ja enesetunde järgi siis nendel oli parem meetod. Lugesid kilomeetreid ja siis 10 km peal tegime esimese pausi. Teise pausi 15 km peal. Sõitsin Kauri vanade Visu Raceritega, millele A&Ts nüüd uus lihv teht. Kui need suusad enne ikka üldse ei libisenud, siis nüüd libisesin ikka Intsule laskumisel selga. Aga libisemise hinnaks oli sedapuhku pidamine. Ei ole ma veel peale uute suuskade muretsemist korraliku pidamist saanud.
Aeg: 01:49:42
Distants: 18.73
Kiirus: 10.2 km/h (Umbes sama kiirelt sõitsin eelmisel aastal Tartu maratoni poolt maad ja seda sellel aastal hoides võiks Täispika ca 6 tunniga läbida. Utoopia onju)
Keskmine pulss: 163
Kulutatud kalorid: 1,294 ehk siis kuskil 4 ja natuke peale väikest Snickersit.

8 jaanuar. Teisipäeva-hommikune uisk Pirital. Sõitsin kaks suuremat ringi, millest suure osa lasin paaristõukeid. Kummalisel kombel on uisusuusaga paaristõuked ikka poole kergemad ja kiiremini liigub edasi ka. Hakkan nüüd natukenegi aru saama mõnest, kes läheb klassikamaratonile uisusuusaga ja rassib terve maa paaristõukeid. Ja veel, kohe seal raja alguse esimesel tõusul jooksis üle raja üks naljaks loomake: ca 15 cm pikk ja lumivalgete pikkade karvadega. Orava ja kõige muu kohta ka oli ta veidi väike...
Aeg: 01:16:45
Distants: 14.17 km
Kiirus: 11.1 km/h
Keskmine pulss: 148

9 jaanuar. Tegime Lauriga tema kava järgi Harkus trenni, millest 20 min oli soojendus madala pulsiga, mida mul oli suht raske hoida. Siis 10 minutilise vahega kaks 15 minutilist pingutust anaeroobse läve piires, millest esimese punnitasin liiga kiireks (keskmine pulss 169) ja teise suutsin enamvähem hoida nii tehnikat kui ka pulssi (keskmine 165).
Aeg: 01:22:52
Distants: 12.82 km
Kiirus: 9.3 km/h
Keskmine pulss: 154

No comments:

Post a Comment