Tuesday, January 26, 2010

Lauri: libedad suusad [115]

Alustuseks halbadest suuskadest, eelmine neljapäev tegin nimelt Pirital ühe trenni kinnimääritud suuskadega. Sõit oli nii nigel ja lühike, et pikalt ei hakka kirjeldamagi.

Distants: 7 km
Aeg: 44 min
Tempo: 6:14
Max Pulss: 163
Keskmine pulss: 149

Eile aga oli selle talve parim libisemine! Pidamine oli ehk mõnes üksikus kohas õrn, aga hea libisemine tegi selle kõik tasa. Ostsin poest endale ühe kiirmäärde ja need ise määritud suusad libisesid kindlasti paremini sellest, kui ma nad peale ostmist Extreme spordis lasin määrida. Eesmärk oli alustada nädala treeninguid võimalikult madala pulsiga, esimesed 5 minutit kõikuski pulss 100-120 vahel. Siis aga lisasin tõukesse jõudu ja tõstsin pulssi.

Kui mitte arvestada kahte perekonda, kes rajal mõnusalt aega veetsid, olin rajal kindlalt kõige aeglasem sõitja. Seekord aga polnudki mu eesmärk kellegagi võidu teha, vaid rahulikult liuelda. Vaatamata kaasrajalistest aeglasemale tempole tuli mu kogu 8 km pikkuse ringi aeg ikkagi oma pea 5 minuti võrra parem kui eelnevatel kordadel samal rajal.

Hea mineku peale tegin veel otsa lühema ringi jupi klassikat. Ma pole veel andmeid arvutisse laadinud, aga keskmine pulss oli kellal 140 ja max vist 153. Täpsed andmed lisan lähipäevil.

Nädalavahetusest ka veel enne lõppu, kuna laupäeval oli päris krõbe ilm, siis tegin laupäeval pika trenni raames kepikäimist. Kuna kõndida saab ka ilma autoga kuhugi raja äärde sõitmata, siis jalutasin kodu kandis mööda kvartalit kuni Ülemiste järveni välja, siis mööda selle kallast ja tagasi tulles kõndisin selle kurikuulsa samba juurest Filtri tee kalmistult läbi. Kell jooksis küll 45 minutit enne lõppu kokku, aga matka kogu pikkus oli kokku vast arvutuslikult 2:20 ja läbitud sai hinnanguliselt üle 12 km. Keskmine pulss tuli 130.

Eelmisel nädalal käisin ka arsti juures ja tegin oma testi ära. Üldine hinnang südametööle oli hea, aga eks seal on mõned asjad, mille kallal võiks tööd teha, et tulemus veel parem oleks. Näiteks sain teada, et mu anaeroobne tase on 163 ja valdavalt peaks trennid tegema sellest tasemest allpool. Kuna puhkepulsi mõõtmine käis seal nii mööda minnes, siis tegin kodus ise ülemõõtmise. Pühapäeva hommikul peale ärkamist oli puhkepulss 44. Samapäeva õhtul oli pulss 50 ja püsti tõustes oli see 56. Uri avaldas arvamust et äkki on mul toas liiga jahe ja keha arvab, et peab talveuneks valmistuma hakkama, et süda nii harva lööb. Mine sa tea, äkki magangi maratoni maha. Omast tarkusest mõtlen aga, et madal pulss peaks ju head tähendama, kui süda ühe löögiga nii palju suudab verd pumbata laiali.

Sel hooajal kogu treeningu aeg ca 15 tundi.

No comments:

Post a Comment