Thursday, January 7, 2010

Kaur: vabatehnika Pirital [102]

Testisin Krissu X-iume, kuid kuna ei viitsinud neid ennem rohkem määrida kui kiirmäärdega, siis oleksid võinud paremini libiseda. Liiga raske olen ka vist nende suuskade jaoks.

Jätkuvalt üritan sõita madala pulsiga, kuid seegi kord oli nii, et 1 ring oli 143, teine 148 ja kolmas 149. Mahtu on juurde vaja, siis tuleb ka vast pulss allapoole.


Kokkuvõte:
Aeg 00:48:45
Distants 10.66
Keskmine kiirus 13.1
Max kiirus 35.0
Keskmine pulss 146
Max pulss 169

Täna-homme vist puhkepäev, nädalavahetusel pikem ots plaanis

2 comments:

  1. Kaur, mis su pulsitsoonid on, et tahad veel madalama pulsiga sõita? (sama mure on ka Uril ja teistel vist)

    Mul on Pirita rajal sõites tavaliselt keskmine pulss jäänud alla aeroobse läve (166) ja max pulss anaeroobse läve (184) juures. Madalamale on raske saada, sest eks need tõusud ole kehvasti sõidetavad. Ja eks suusatamine ole alati lõigutrenn mägise reljeefi tõttu, põhivastupidavust peaks vist siledal järvel tegema.

    ReplyDelete
  2. Spordiarsti juurde pole jõudnud, kuid oletatava maxpulsi ja oma puhkepulsi järgi peaks 2 tsoon olema piirides 141-153, ehk tegelikult sõitsin keskmist arvestades selles tsoonis. KUID kuna nagu sa isegi ütled, on suusatamine justkui lõigutrenn, siis need tõusud kipuvad seda keskmist kõrgemaks vedama. Tahaks, et lagedal oleks lihtsalt mugavalt sõites pulss teises tsoonis, ilma seda jälgides tahtlikult all hoida.
    Tänane trenn kus tegin keskel 8km temposõitu oli keskmine pulss 163, mis peaks olema kusagil 3-4 tsooni piiripeal.
    Mõte on lihtsalt selles, et oleks selgelt eristuvad madalapulsi trennid, siis temposõidutrennid ja lõigutrennid. Pagan seda teab, kas ma kunagi üldse nii kaugele jõuan, et konkreetselt kava teen ja seda järgima hakkan. Praegu on enamvähem sisetunde järgi..

    ReplyDelete