Monday, January 25, 2010

Krisu: jaanuarist ja suuskadest [197]

Eelmine postitus oli üks vana draft, mis ootas postitamist. No ja põhimõttel, et kunagi pole liiga hijla... kirjeldan siin enda jaanuarikuiseid spotrimisi. Pärast trenni olen kogu data muidugi kellast MyGarminisse laksnud ja blogimiseks pole mahti olnud.

Aga lühidalt... Enamasti olen katsunud nüüd ikka klassikat sõita. Usun, et tehnika on tiba paranenud ja no loodetavasti ka vastupidavus. Seda viimast eriti paraku küll täheldanud ei ole. Selgeks on saanud see, et nende Fisheri Combidega maratonile minna oleks suht hulljulge. Nii, et ootan häid pakkumisi klassikasuusa ostmiseks.

Pulss on ikka kogu aeg liiga kõrge. Klassikaga ei ole keksmist pulssi veel alla saanud. Viimati Kõrvemaal 22 km tehes oli 159 aga seal kahel korral ootasin, et pulss alla läheks ja tegin ka paar joogipausi. Rekordpulsiga trenni tegin aga Harku ringil ja uisutehnikaga. Kaur ütles, et tee nii, et üle 145 ei lähe ja selle järgi proovisingi asju ajada. Madala pulsi võti oli hästi rahulik algus. Nii, et resultaat 10 km ja keskmine pulss 141. Kusjuures sõidutempos kaotasin ca 1 minuti igale kilomeetrile aga enesetundes oli võit olemas.

Olgu aga järjest siis...

4 jaanuar Pirital klasikat proovimas. Tegin ilma keppideta tehnika trenni ja kell jupsis.
1.13:.. minutit
ca 10 km
keskmine pulss: 169

5 jaanuar. Päeva ajal käisime Pirital klassikat sõitmas. Enesetunne ei ole kiita ja pulss on kõrge.
aeg: 01:06:27
distants: 10.02 km
keskmine pulss: 166

8 jaanuar. Harku ringil uisutehnikaga. Sõitsime Kauriga koos nii, et mina uisku ja Kaur klassikat. Sai selgeks, et nii sõidan ma ennast tema tempos kohe kinni. Tehnika ei tule veel eelmise aastaga võrreldes kuidagi välja. Kella aku sai kahjuks poole trenni peal otsa.
aeg: 00:34:06
distants: ca 8 km (kell: 6.64 km)
keskmine pulss: 163

9 jaanuar. Uisuring Kõrvemaal. Algul alustasin Kauriga koos ja ilmselt tõmbasin ennast kohe kinni. Aga no rada oli ka jube-- pehme ja paha. Nii, et olin õhtuks ikka täitsa surmväsinud.
aeg: 01:43:05
distants: 18.36 km
keskmine pulss: 160

11 jaanuar. Trummipõrin... ja siit ta tuleb. Rekordpulsiga uisutrenn Harkus. Täielik SUUSAMÕNU veel suuremate tähtedega.
aeg: 01:17:59
distants: 13.37 km
keskmine pulss: 141

15 jaanuar. Reede õhtu tõi endaga kaasa minu karjääri alguse suusatreenerina. Maarja ja ta sõbranna Kristi olid saanud suusanakkuse ja tulid ka Piritale. Panime neile tibake pidamismääret alla ja alustasime. Kangekaelne õpilane Maarja ei olnud eriti vaimustunud ei laskumistest ega ilma keppideta treeningust. Aga paar päeva hiljem kammis suusapoode. Nii, et pisik levitatud. Mina sõitsin seal kõrval uisku..
aeg: 01:26:17
distants: 11.11 km
keskmine pulss: 137 (suur osa oli passimine)

16 jaanuar. Klassikasõit Kõrvemaal. AStartisime Hennoga koos ja katsusime pulsi madala hoida. Algul tegime kohe ka paar peatust, et kõrgeks läinud pulssi alla saada. Ei aidanud, kohe läks väikestel tõusudel 170le ja sealt enam päris alla rahuliku sõiduga ei tule. Ilm oli nii superilus, et kohe hea meel oli, et fotokat kaasas polnud. Muidu oleks rajale jäänudki. Enesetunne oli tiba parem, kui eelmistel klassikasõitudel ja tasahilju ujus sisse isegi mõte, et vbla see Tartu maratoni 63 km päris utoopia valdkonda ei kuulugi. Vaatamata sellele, et Kõrvemaal on ca 12,5 km peal siuksed tõusud, mis igal korral elu isu ära võtavad ja enesekindluse alustalasid raputavad, tegin 19 kilomeetrisele ringile veel ühe pikendatus 3 kilomeetrise otsa ja oleks vast veelgi veidi jaksanud.
aeg: 02:25:24
distants: 22.56 km
keskmine pulss: 159
kaloreid kulus sellele 1517 nii, et 3 suure šokolaaditahvli jagu. Asi seegi.

17 jaanuar. Pühapävane perespordipäev Harku ringil. Taastava treeninguna ja peale Otepää sprindi vaatamist veensin Kauri ja Marjaka suusarajale. Mari sõitis minu uisusuuskadega ja mina klassikat ta kõrval. Ega see muidugi talle kerge polnud-- üle ei-tea-mitme-aasta ja kohe uisutehnika. Aga preili sai hakkama ja mu meelest täitsa kenasti. Tegime paar videot stiilinäidetest ka.
aeg: 00:56:52 (kella timeriga juhtus midagi) tegelikult olime metsas ca 1,5 h
distants: ca 10 km
keskmine pulss: 145 (palju filmimisega seotud jokutamist)

20 jaanuar. Klassika Pirital. Kuidagi ei ole kerge see klassikasõit. Ei teagi, kas oli väsimus eelmise päeva võrkpalli trennist või nädalavahetusest või olen nadikael.
aeg: 00:59:29
distants: 10.00 km
keskmine pulss: 164
Selline trenn kulutas 709 kalorit

22 jaanuar. Teel Tartusse väike suusapeatus Kõrvemaal. Suusatamise nurjas uisutamise naist üksiksõit, mida oli tarvis kohvikus passida. Nii, et enne pimedat sõitsin algul ühe kolme km ringi ja siis 1,5 se peale ja kogu lugu. Daata selle trenni kohta on mõttetumast mõttetu.

24 jaanuar. Tartus Ihaste track'il 4 ringi klassikat ehk siis ca 12 km. Külm aga ilus.

Kokku tuleb suusakilomeetreid sellel hooajal ca 197 km. Ja aega on see pull võtnud ca 20h

No comments:

Post a Comment