Monday, January 4, 2010

Kristiina: esimene lumi


Nii alustame algusest... Jõulupuhkusest Hiiumaal sai täiesti ootamatult suusapuhkus Palukülas. Palukülas on lapsepõlves usinasti väisatud 1,3 km tore rada. Aga, et Hiiumaa on väga-väga lumevaene koht, on suusarada täielik haruldus. Kuid olin juba eelnevalt lugenud mingeid aimatavaid vihjeid hiiumaa.ee lehelt, et suusatamise lootus on olemas ja võtsin kogu muule kraamile lisaks ka vabatehnika suusad kaasa. Kinnituse sain Heltermaal maale astudes, kui nägin, et Preili Laskesuusa Kangelane Saue ka kai peal lonkas ja suusakotti vedas. Jõululaupäeval ajasingi suusa suvemäärdest puhtaks ja panin enne verivorste rajale. Profisportlastel oli just trenn lõppenud. Nägin veel preili Sauet viimasele paaristõukeringile siirdumas..


Üldiselt oli rada enam vähem. Natuke lund oli ja no uisuks piisavalt oli ka kondimootoriga lükatud rada sees. Alguses oli tunne nii hea, et panin kohe suure lennuga ajama ja lasin pulsi 180le. Hiljem nägin kurja vaeva, et alla 165 saaks. Rada on muhe-- algul üks väga toreda profiiliga kõrge tõus, siis mõnus laskumine, kus pulsi alla saab, siis veel üks normaalne tõus ja langus ning siis 3 lolli väikest mügarat, kus lihtsalt seisma jääd. Nendega peaks olematu rajameister midagi peale hakkama. Eveli Saue ka kirus neid oma blogis! Lisaks koperdasin mingi raja sees ilutsenud jubedale traadile ja tõmbasin koleda kraapsu suusale sisse. Lisaks oli veel rajal ikka mõni kivi ka. Kahju, et ei leidu inimest, kes need sealt oleks enne lund ära korjanud.

Enesetunen esimeses trennis andis lootust ja oli uskumatul kombelt suhteliselt hea. Natuke statistikat ka:

Aeg: 01:01:48
Distants: 11.77km
Keskmine kiirus: 11.4 km/h
Keskmine pulss: 165
Max pulss: 185

Teine trenn 25ndal detsemril jälle Palukülas

Enesetunne ei olnud enam nii hea, kui aasta esimesel treenigul. Lisaks mässasin jälle oma kellaga, mis mingil hetkel stopperi oli kinni pannud. Nii ei ole selle treeningu daata väga korrektne. Sõitsin ilmselt ca 50 minutit. Palusin isal tunni pärast tulla aga minu suureks õnnkes päästis ta mind tiba varem.

Aeg: ca 50 minutit
Distants: 9 km
Keskmine kiirus: 10.4 km/h
Keskmine pulss: 163
Max pulss: 185

Trenn 26ndal detsembril


Terve öö ja hommiku oli sadanud värsket lund ja hommikuks oli temp pisut üle O-i. Õnneks kella 12 ajal, kui mina rajale läksin oli profisportlaste salk juba pea 2 tundi treeninud ja mingi raja sisse lükanud. Aga, et minu tehnika ei ole kiita, vajan ma pisut laiemat rada, kui olümpialased. Nii juhtuski, et mitmel korral takerdusid suusaninad värskesse lumme ja heina. Et lund muudkui sadas ja sõitjaid oli edaspidi vähem, oli väga raske trenn, kuigi enesetunne juba eelmisest päevast pisut etem.

Aeg: 01:14:59
Distants: 11.87 km
Keskmine kiirus: 9.5 km/h
Keskmine pulss: 161
Max pulss: 186



Hiiumaal läbitud kilomeetreid 32,6

No comments:

Post a Comment