Monday, January 18, 2010

Lauri [93]

Sel nädalavahetusel sai päris jõudsalt suusatatud. Kuigi kilometraaž koguneb kiiresti peaks treeningute ajaline maht olema sarnane eelmisele aastale. Kuna aga siis sai vaid klassikat sõidetud, kasvas ka läbi sõidetud kilomeetrite arv aeglasemalt.

Alustuseks tegin reedel Pirital vabatehnikat. Kuna teadsin, et tõusude võtmine, isegi rahulikult, lööb mul pulsi üles, suundusin Velotreki juures kohe üle jõe. Seal tegin kaks ring rahulikuma maastiku peal ja siis tulin tagasi ning tegin veel ühe sisseharjunud rajal. Ühel pikal ja laugel otsal proovisin teha Wasbergi ning lõpu poole ka Mogrenit. Rajal olles oli tunne, nagu alles teeks esimesi samme suuskadel, kuna uisutehnika on veel kõikuv. Siiski oluliselt parem on teha raamatu järgi trenni, loetud meelde tuletades ja tehnikat jälgides, kui ise huupirapsida. Samamoodi püüan ka teiste tehnikat jälgides vigu vältida.

Vabastiil, distants: 15 km
Tempo: 4:52 min/km
Keskmine pulss: 168
Max pulss: 186

Laupäeval käisime Krissu ja Kauriga Kõrvemaal pikemat trenni tegemas. Võtsin kaasa oma uued klassika suusad. Võtsin eesmärgiks sõita läbi 19 km ring, lõpuks tegi siiski veel 5 km otsa. Võtsin kaasa ka õpiku, nii et sinna sõites luges Kaur ette noppeid, mida hiljem rajal ellu püüdsin viia. Näiteks ei teinud ma eelmine aasta eriti paaristõugete trenni. Nüüd aga lasin igal laugemal otsal ainult kätega ja vahelduseks ka paaristõuget koos jalalükkega.

Klassika, distants: 24 km
Tempo: 5:43 min/km
Keskmine pulss: 154
Max pulss: 175

Pühapäeval tegime suurema seltskonnaga Harku ringil tunnijagu sõitu. Tegin vabatehnikas 2 ringi st 16 km. Kuna aga rahvast oli väga palju siis oli palju möödaminemisi ja mööda laskmisi, see aga kõigutas pulssi üles-alla. Kogu see sahmimine tõstis tempo päris üles, kuigi proovisin rahulikult sõita. Ka eile proovisin sõidu ajal nii põhitehnikat kui ka Mogrenit ja Wasbergi, et ikka treening võimalikult mitmekülgne oleks ja tehnika areneks.

Vabastiil, distants: 16 km
Tempo: 4:40 min/km
Keskmine pulss: 164
Max pulss 184

Tegelikult jäi kõigil kolmel päeval keskmine natuke liiga kõrgeks, pean õppima rahulikumalt sõitma! Olen täheldanud, et kui rajal on rahvast, siis on mul rakse oma tempot hoida. Kui keegi on ees, on vaja ikka tal sabas püsida, kui keegi on taga on vaja eest ära saada. Täna õhtune plaan on teha tõesti 140-se pulsiga rahulikku klassikat tunni jagu.

No comments:

Post a Comment