Friday, June 11, 2010

Lauri: ratas [457]

Kuigi Xdreamil ma sel etapil ei osale, olen teinud sel nädalal siiski kaks ettevalmistavat trenni. Esmaspäeval tegin kodukandis rahuliku jooksu. Enesetunne polnud kõige parem, niiet võtsin algusest peale tempo maha ja lasin nii kuni lõpuni. Kokk jooksin 43 minutit ja täpselt 6 km.

Kogu aeg 43 minutit
Distants 6 km
Tempo:7 min/km
Keskmine pulss 147

Hea oli vaadata, et terve jooksu ajal kõikus pulss 150 kandis. Eks mõjutass seda väga rahulik tempo, aga ka lihtne maastik.

Eile käisin Harku ringil ratast sõitmas. Lisaks traditsioonilisel rajale võtsin sisse ka ühe uue lõigu, mis viis mind päris võssa jälle. Olles alles eelmisel rattamatkal just saanud puugi, ei olnud mul erilist huvi neid seal heina sees jälle üles korjata, nii et püüdsin selle otsa kiirelt läbida. Et sõit tasasel maastikul aga liiga igavaks ei läheks, tegin Trummis läbi kõik kolm suuremat tõusu, mis ajasid pulsi päris kõrgeks. Eks peab neid tõuse veel harjutama, et leiaks ka sobivad käigud õigel ajal. Vastasel juhul vahetan käike jõu keset tõusu, nii et hammasrattad ragisevad ja pauguvad. Teine asi on leida tõesti sobivaim käik, mitte kõige kergem, muidu hakkab lihtsalt tagaratas vändates ringi käima ja mäest ikka üles ei liigu.




Kogu aeg 1:11
Distants 25 km
Keskmine kiirus: 21 km/h
Keskmine pulss 149

No comments:

Post a Comment