Saturday, June 26, 2010

Lauri: Jaanisurf

Jaanipäeval tegime juba traditsiooniks kujunenud jaanisurfi Peipsil Räpina all. Kuigi ilmaprognoosid ei lubanud pea üldse tuult, siis otsustasin oma kama Tallinnast ikka kaasa võtta, et mitte kaldale passima jääda, juhuks kui midagi ikka puhub. Priidul on ka vist surfipisik külge hakanud, nii et ta oli ka kelleltki suure F2 laua laenanud ja proovis nüüd siis sellega triibutada.

Neljapäeva lõunaajal hakkas tuul natuke tugevnema, Iff sõitis ka Tartus järve äärde, et kohapeal tuule olud järele kontrollida. Kui juba vee äärde olime tulnud, siis ei saanud ju koju tagasi minna ilma, et kamad jääks märjaks tegemata. Iff rigas üles enda 135 L Starboard Carve'i ja NP 7,9 m² purje, mina oma Hypersonicu 105L ja NS 6,6 m² purje. Tema varustuse jaoks oli tuult piisavalt, minu jaoks ei aga jäi natuke väheseks. Otsustasin suurema Fanaticu laua võtta, suurem laud liikus küll stabiilsemalt, kuid suuremat purje mul ikka polnud.


Minu Fanatic Skate ja NS Daytona

Lasin Iffil vahepeal hinge tõmmata ja tegin tema asjadega mõned kiiremad triibud. Tema varustus oli piisavalt suur ja käima saamisega polnud mingit probleemi. Vahepeal olid tuul ja laine ka juba natuke kõrgemaks tõusnud, nii et mitmes kohas sain laua veest õhku. Peale paarikümmet minutit andsin kaldal Iffile ta laua tagasi ja võtsin enda asjad, nüüd oli tuult juba nii palju, et sain ka enda asjad glisseerima. Kui eelmisel korral Püünsis sain tunda Skate’i head manööverdavust , siis nüüd oli tunda et selle väikse uimega kõrgust võtta ja vastu tuult pressida on jällegi raskem. Aga hüpete jaoks on see laud loodud!


Iffi Starboard Carve ja NP mingi puri

Eile õhtul käisin veteranide ja tuletõrjujatega Tartu päästekomando platsil kaks tundi rannavollet mängimas. See oli mul sel aastal esimene kord liival mängida. Teistsuguse palliga kui saalis ei tulnud alguses serv absoluutselt välja, teiseks oli nüüd ka vaja väikse külgtuulega arvestada. Samas meeldib mulle liival rohkem mängida kui sui saalis peamiselt just kaitse mängu poolest. Liiva peale hüpata on oluliselt julgem kui seda sama laudpõrandale teha.

Paar päästjat olid mängu ajal ka valves, nii et kui häire kõlas jooksid mehed sõnagi lausumata platsilt minema. Vahetasid kiirelt riided ja mõnekümne sekundi pärast sõitis auto juba kontrollima, miks Vasara tn 25 ühikas üks suitsuandur üürgas.

Homseks lubab Topus korralikku tuult.

No comments:

Post a Comment