Monday, June 7, 2010

Lauri [ratas 432]

Mu Garmini kell on leitud! Ei taha Suunto-sõpru pahandada, aga Garminit ei suuda see minu hinnangul kohe kindlasti asendada, eriti selle GPS-i lisasid.

Peale eelmist sissekannet on omajagu ratta kilomeetreid juurde tulnud. Sel aastal on rattasõit oluliselt põnevam kui jooksmine, pean tõdema et viimane on päris unarusse jäänud.

Lisaks rattatrennile olen ka kahest rattamatkast osa võtnud. Esimene neist viis Tallinnast Valgejõele ning sealt omakorda Aegviitu. Tol korral jäi kogu marsruudi pikkus 115 km kanti. Eile lõppenud rattamatkal Peipsi ääres keerutasin kahe päeva peale kokku ca 73 km. Nädalavahetuse tuul oli päris vali, nii et mõnel vastutuule otsal tuli ka allamäge liikumiseks vändata. Kui aga süda tuksub surfile, siis oli päris raske vaadata tee kõrval lainetavat Peipsi järve ja ise maismaal pedaale sõtkuda.

Eelmise kolmapäeval pidi tulema tormine ilm, ennustajad ütlesid 5-11 m/s. Loomulikult pakkisin hommikul kodus juba kõik riided ja osa varustust, et kohe peale tööd võimalikult kiirelt merele saada. Kui aga lõuna paiku ikka veel puude oksad vaid vaevaliselt liikusid , hakkasid õhtuste plaanide osas kahtlused tekkima. Kuni viimase hetkeni jälgisin pidevalt tuuleinfot, aga mida ei tulnud oli oodatud tugev tuul. Nii siis läksin natuke pettunult Madisega kaasa igakolmapäevasele jooksule. Rahvast oli päris palju ja jooksmiseks oli ilm piisavalt päikseline aga samas mitte liiga palav. Tegime kokku ühe 4,3 km pikkuse ringi ajaga 26:07.

Keskmine pulss: 168 ( 186 max )
Tempo: 6 min/km

Olin kodus enne ratta autosse visanud, nii et peale jooksu sõitsin veel Harkusse trenni jätkama. Sõitsin kaks Harku ringi väikeste variatsioonidega ehk kokku ca 28 km. Kuna ma polnud üle nädala korralikult trenni teinud, püüdsin hoida rahulikku tempot. Vahepeal tegin siiski natuke kiiremaid otsi või järsemaid mäkke tõuse, aga üldiselt hoidsin rahulikult. Tavalise trenni lõpetusekskujunenud ülakeha trenn jäi ära, sest sääsed oleks mu muidu elusalt söönud.

Distants: 28 km
Aeg: 1:19
Keskmine kiirus: 21,5 km/h (2:15 min/km)
Keskmine pulss 146
Max pulss: 175
Kaloreid läks 1500

No comments:

Post a Comment