Wednesday, June 9, 2010

Lauri [ämlikmees]

Viimasel ajal on koguaeg mingit tegemist olnud, nii et surfile pole üldse jõudnud ja kui olekski võimalus siis teeb tuul tünga. Kuigi eile oli ka suhteliselt ehku peale minek, ei suutnud ma enam kauem veest eemal olla. Häbi tunnistada, aga sel aastal alustasin oma Eesti surfihooaega tõesti alles 8. juunil.

Veebikaamera näitas Pirital mingit liikumist ja ka tuulemõõtjad näitasid kohati puhanguid kuni11 sõlme. Viskasin peale tööpäeva lõppu kama autosse ja põrutasin Püünsisse. Kui aga Lauri mere äärde jõudis oli tuul vaibunud. Pagan! Tegelikult oli ta juba varem ära kukkunud ja loomulikult oli see vähenegi Püünis jaoks valest suunast. Mõnevõrra paremini oli laksanud poolsaare teises küljel Leppneemes, aga ma ei tea täpselt kuidas seal surfispotini pääseb.

Aga kui juba kohale olin tulnud, ei hakanud kohe ka tagasi koju sõitma. Vaiksele tuulele vaatamata otsustasin oma uue kama ära testida. Kodust oli kaasa võtnud oma uue Kiisu – Fanantic Skate 112L, selle peale rigasin üles Dahabist ostetud North Sails Duke 5,4 m². Laud oli küll mõnevõrra ebastabiilsem kui mu eelmine Starboard, aga eks see on ka oma paarkümmend sentimeetrit kitsam. Purje ei saanudki väga ilusti trimmi, tundus nagu masti liik jäi natuke lühikeseks sellest ka siis omakorda poomi liik. Nii see puri jäigi natuke lodevaks. Eks pean kodus natuke mõõtma ja proovima veel.

Kalda peal sain tuttavaks ühe minusuguse tuule optimistiga. Ajasime surfi juttu ja leppisime kokku mõni kord koos sõitma minna, et oleks kummalgi olemas abiline, juhuks kui merehätta peaks sattuma. Kokku tiksusin merel vast pool tunnikest, proovisin vahele tack’e ja jibe. Aga kuna viimasest sõidust Dahabi laagris on juba kolm kuud möödas, siis on kõik liikumine meelest läinud. LSamas agas pean ära mainima, et vesi on päris mõnus, pole see nii külm midagi, vähemalt mitte 7mm kalipsoga.

Ahjaa, kui auto juures kalipsot selga venitasin, jalutas mööda ema kahe lapsega. Möödudes kommenteeris üks neist:“ Näe emme, see mees teeb end ämblikmeheks.“

Kuniks tuult pole, vaatame videot, Mimicry sobib päris mõnusalt selle taustaks.

No comments:

Post a Comment