Friday, March 20, 2009

Kaur: Täna algas kevad! [427]

Seks talveks suusad määritud?

Suusahooaeg hakkab lõppema. Jäistel ning ärasõidetud radadel uisutades tekib vägisi tunne, nagu piinaks vana hobust - hüpata nagu ei jaksa, aga ise muidugi tahaks.
Sisse on pugenud kerge päevikutäitmise vaimuväsimus. Enne eesmärgi täitmist sai vist alati järgmisel päeval treeningust kirjutatud. Nüüdseks on juhtunud aga nii, et viimasest kolmest treeningust pole sõnagi. Nii ei saa ju hooaja lõpus teha korralikku analüüsi, et järgmiseks hooajaks kava kokku panna!

Nagu peale maratoni selgus, mõjus sõit üsnagu tervist kurnavalt - haigused kippusid kimbutama nii mind, Raikot kui ka Kristit. Kas põhjus oli lühikeses ettevalmistuses, sobimatus koormusastmes maratonieelsel nädalal ja/või sai midagi valesti tehtud maratoni järgsel nädalal taastumises? Järgmisel aastal võiks plaanis olla rohkem kohalikke maratone sõita ja hooaja peaeesmärgiks võiks võtta ju mõne välismaratoni?

Vahepeal viimastest treeningutest:
14.03 Sõit Kõrvemaa radadel 19km. Sõidutempo enamasti rahulik, viimased kaks km tõusvalt. Aeg kokku ca 1h 40min. Enesetunne oli mõnus, rada oli üle ootuste hea ning esimest korda sai ka nii pikk trenn tegelikult koos Kristiinaga läbi sõidetud - ei tea kas ta on uisuäss või on tal hooaja lõpus uutest suuskadest ilmatu suur motivatsioon, sest enne maratoni ei pakkunud koos sõitmine küll sportlikku pinget. Üleüldse tundub, et SPROTTT'i naised on kõige kõvemad arenguhüpete sooritajad. Selle aasta sprotika tiitli saab kindlasti Kristi, kui me selle kunagi välja anname :)

suusaKaur

15.03 Väike teemast kõrvale kaldumine, aga tagasi treeningute juurde: Kolga suusabaasi pehmetel radadel kujunes vabatehnika treening lühikeseks ja väsitavaks. Rada on seal selline, et muudkui nukist üles-alla ja siis kindlasti U-pööre ja sama nuki kõrvalt uuesti üles-alla. Tõusud ei ole pikad ent on piisavalt järsud ning kui rada on veel pehme nagu pühapäeval oli, siis.... Muidugi on Pirita jm korralikud rajad ära hellitanud, et sellised pool kodukootud rajad mitte-suusakeskustes tunduvad mu rikutud maitsele kergelt toored.. Tegelikult oli siiski mõnus - ilm oli enamvähem ilus ja peale 6.5km läbimist otsustasime väsinud keha kuulda võtta ning hoopiski pildistama asuda.

suusaäss Kristiina

18.03 Nõmme-Harku ring, kokku ca 13.5km. Harku ringi osa oli täitsa enamvähem, Nõmme alumine osa oli pehme kunstlumi, mis polnud ka kõige hulle, aga ülemine 5km ringi osa oli kohati väga vastikult jäine - ei saa öelda, et mõte suusapõhjade pärast ei oleks korduvalt peast läbi käinud... ei-ei, mitte enda, aga Krissu omadele mõtlesin :) Sõidutempo oli keskmisest kõrgem, vist oli vaja endale hooaja lõpus midagi tõestada. Kuskil 2km sõitsime ühest vanamehest mööda, kes end meile siis kohe sappa haaras. Mingil hetkel kihutas mehike aga mööda ja andis jalgadele-kätele täiega valu. Nii ta siis pressis mõnda aega, kepid pikemad kui ise, aga lõpuks ta väsis ning kui me selle 100m vahe kinni sõitsime, lasi ta meid jälle mööda, et siis uuesti sappa haakida. Edasisi äramineku katseid ei hakanud keegi üritama kuni meie teed ca 9km paiku lahku läksid:) Lõpus sai küll tempo maha võetud aga kokkuvõttes oli siiski üsnagi kurnav treening.

Aga jah. Kevad pressib peale ja ametlikult saabki tänasest talv otsa. Kas jõuab teha veel ühe sprotise ühistreeningu, kus jätame talvega hüvasti, paneme suusad kappi järgmist hooaega ootama, pühime rattailt, rullidelt ja botastelt tolmu ning hakkame siin uutest treeningutest pajatama? Pakkuge välja midagi motiveerivat, millega alustatud treeninguid jätkata ning teha talvel alustatust aastaringselt progressiivne tervisespordi protsess!

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. No mina võtsin tegelikult juba üleeile botased ja jooksudressi välja, aga siis tuli viitsimatus ja uni ning nüüd jääb hooaja avalöök juba kevadesse.

    PS. panen kohe-kohe oma suusalaagri infi ka siia üles.

    ReplyDelete