Sunday, January 16, 2011

Uri: Selle hooaja pikim suusatrenn [141]

See nädalavahetus tuli üllatavalt sportlik - koguni kaks suusatrenni kokku 32 kilomeetrit. See koosnes eilsest 10km trennist ja tänasest 22km-sest. Rada on peale väikest sula ja nüüdset külma läinud nii heaks, et libisemine on hoopis kiirem ja samas pole kadunud ka pidamine.

Tänane pikem trenn oli inspireeritud asjaolust, et viimasel ajal annab just tunda organismi harjumatus üle tunniste pingutustega. Maratonide jaoks aga oleks just sellist pikka, rahulikku ja efektiivset tööd harjutada. Seega võtsingi endale sel korral sooja joogi ja väikse shokolaadi rajale kaasa, panin pleierist podcastid mängima ja asusin kilomeetreid koguma.

Eks aeglase tempo hoidmine on alguses ikka veel raske. Nii oligi esimese ringi kiirus trenni kõige suurem 12.8kmh ja pulss kõige madalam (keskm 145). Järgmised kaks ringi langes kiirus 12.3kmh peale (eks mõjutas ka see, et nendel ringidel tegin ka väikse joogipausi), samas kui pulss tõusis ja oli viimase ringi keskmisena juba 160.

Aga enesetunne püsis kogu aeg väga hea. Oleks võinud probleemideta rohkemgi sõita. Mõnus on teha trenni nii, et eesmärk pole tempot hoida vaid saab rahulikult söögi- ja joogi pause teha ning pleierist sobivamat saadet otsida.

Kogu trenni kokkuvõte:
Distants: 21.7 km
Aeg: 1:44
Kiirus: 12.5 kmh (4:49/km) - siiani polegi sel hooajal üle 12kmh trenne teinud.
Pulss: 153

Arvestamata maratone, olen sel hooajal sõitnud rohkem trennikilomeetreid, kui eelmisel hooajal kokku. Vot selline vinge talve on meil. Mõnus!

No comments:

Post a Comment