Sunday, January 23, 2011

Lauri: kus Kaur on? [166]

Kauril on vist sel aastal muud mõtted peas kui maraton või on plaan eelmise aasta vormi pealt sõita?'

Minul läks igatahes see nädal täiega korda! Tegin kokku 5 trenni, kaks korda jõusaalis ja kolm korda suusatamas. Osadest neist juba kirjutasin, aga reedel tegin saalis suuremate koormustega jõutrenni ja täna käsin pikal suusasõidul.

Kõrvemaale ei viitsinud sõita, aga Pirita ja Harku rajale oli vaheldust vaja, nii siis otsisin linnast väljas mõne uue raja. Lahkusin turvalisest Tallinnast ja suundusin Keila terviseradadele. Kuigi Jaak Leer kirjutas õudust tekitava artikli „Sierra-mees vihkab Keilat“, mille kohaselt sealt linnast ilma kaotusteta tagasi ei tule, otsustasin siiski uusi radasid avastada.


Valisin sõitmiseks 7,5 km ringi, mis minu kella järgi oli tegelikult pigem 7 km pikk. Enne pimedaks minekut jõuddin teha kokku kolm ringi. Klassika jälg polnud seal ehk nii kõvasti sisse sõidetud kui Pirital, aga muidu olid olud väga hea. Raja profiil oli suhteliselt lihtne ning rahvast polnud ka eriti palju, mis aitas madalat pulssi hoida. Üldiselt jään tulemusega rahule, pulss tuli kõigil kolmel ringil alla 150 (147,145,144) ning maksimaalne oli 167. Tempo ei olnud küll väga kiire, aga see oli täna ka teisejärguline näitaja.

Distants: 21,1km
Aeg: 2:02
Kiirus: 10,4 km/h
Pulss: 145

Enne tänast sõitu täiendasin varustust uute süsinikkeppidega. Paar aastat tagasi murdsin ühel tõusul oma süsinikust kepi ära, kuna need on päris haprad. Peale seda ei tihanud uusi osta, kartuses et järgmisel tõusul lähevad jälle. Nii ma siis olen viimasel ajal klassikat alumiinium keppidega sõitnud. Nii kergetel asjadel pole kaaluvahe märgatav, küll on aga oluline vahe jäikusel. Alumiiniumkepid painduvad iga tõukega ning palju jõudu läheb raisku. Süsinik on aga jäik ja kogu jõud läheb otse tõukesse. Uute keppidega oligi natuke harjumatu aga siiski vist natuke mõnusam sõita, kuigi need tundusid veidi lühikesed. Vaatasin aga järgi, et pikkus on õige, millegi pärast olid eelmised 5 cm liiga pikad.

2 comments:

  1. Kaur käib ilma keppideta salatrenni tegemas, näiteks eile olid neil Krissuga kahe peale ainult ühed kaikad Elvasse kaasa võetud.

    ReplyDelete
  2. Ma olen kah mõelnud, et miks Kaur nii vaikseks jäänud? Kas muud huvid või teed salatrenni?

    ReplyDelete