Thursday, January 20, 2011

Lauri: lühikesed trennid [144]

Nädala algas jälle jõusaaliga. Kuna praeguses kavas on igakord samad harjutused, siis mitmekesisuse säilitamiseks teen vaheldumisi suuremate raskuste ja väiksemate korduste arvuga päevi ning ilma raskusteta ja suurema korduste trenne.

Teisipäevane klassikatrenn jäi oodatust lühemaks, kuna suusk ei pidanud absoluutselt. Panin kodus miinuskraadi või 0° C määret, rada aga oli plussis ning täiesti jääs. Kliister oleks olnud siin õige asi, millega pidama saada. Koju ei hakanud tagasi minema, nii siis tegin ainult paaritõugete trenni. Libisemine oli tänu heale kodutööle ja jäisele rajale päris korralik, aga väiksematelgi tõusudel tuli jäljest välja astuda ja kääri nõlvast üles trampida. Teise variandina proovisin end lihtsalt kätega väiksematest küngastest üles tõugata, see tundus aga kuidagi liiga brutaalne variant. Jõudu see küll treenib, aga pulsi lööb ka asjata üles. Tänu sellistele trennidele ja jõusaalile saavad õlavööde ja käed viimasel ajal nii korraliku trenni, et surfihooja alguseks pole vist probleemi surfikama ja pruut koos kasvõi viimasele korrusele üle ukseläve kanda.

Distants: 5,27 km
Aeg: 32:06
Kiirus: 9,9 km/h
Pulss: 157

Ka kolmapäeval mahutasin päevakavasse ühe suusatrenni. Kuna teadsin, et klassika rada pole just parim võtsin uisusuusad kaasa. Kohe peale tööpäeva lõppu minnes polnud suurem mass veel rajale jõudnud ning nii oli hõlpsam oma tempot hoida. Kuigi sõita oli mõnusam kui eelmisel päeval, oli ka uisuraja kvaliteet halvenenud. Linnapoolne rada oli päris puder, õnneks teisel pool jõge olid tingimused paremad, nii et veetsin enamiku trenniajast sealsel ringil. Kui eelmisel päeval said koormust ainult käed, siis sel korral tegin rohkem tööd jalgadega. Keppidega aitasin küll kaasa, kuid võrreldes jalatõugetega oli kätetöö kergem.

Distants: 11,3 km
Aeg: 54:09
Kiirus: 12,3 km/h
Pulss: 159

Kuigi mõlemal päeval oli eesmärgiks madal pulss, ei ole ma tulemusega päris rahul. Samas aga teeb heameelt see, kui kiiresti langustel pulss kukub. Kui langusele minnes oli näitaja kuskil 150 siis mõne sekundi hetkega oli see kukkunud juba 135 peale.

Tempol pole ma nii pingsalt iga trenn pilku peal hoidnud, aga tegin just endale ühe ülevaate pulsitaseme ja kiiruse kohta. Sealt on hästi näha et kui 2009 aasta algsuses oli pulss kõrge ja tempo madal, siis tänaseks on keskmine pulsi tase natuke langenud, tempo seevastu aga tõusnud. Nii et trennist on ikka abi.

Homme on jõusaali päev ja pühapäeval on plaanis üks paaritunnine sõit Kõrvemaal või mõnel teisel pikemal rajal.

2 comments: