Monday, January 3, 2011

Lauri: uus aasta [108]

Mina viskasin eelmisel aastal suusad peale 108 km läbimist nurka ja alustasin uut aastat hoopis lumelaual.

Aasta viimase sõidu tegin Pirital klassika suuskadega. Suusad olid küll mõnusad, aga mingi segaduse tõttu olin Tartust kellegi teiseveerandi jagu lühemad kepid kaasa võtnud. Ega see lühikeste keppidega ikka päris sõit pole, nii siis tegin lühema ringi ja sellest kilomeetri-kaks vaid jalgadega. Sellist eraldi ilma käteta sõitu on vaja iga kord mingis ulatuses harjutama hakata, muidu teen liiga palju tööd ülakehaga ja eks tasakaalu harjutamiseks on see ka hea.

Selleks aga, et varuvariandina jõuaks maratoni ka paaritõugetega läbida, jätkan jõusaalis käimist. Eelmise kava aeg sai täis, seega hakkasin uut tegema, seekord suurem rõhk õlgadel, rinnal ja kätel, pea kõigi harjutustega kaasneb koormus ka kõhulihastele. Kes täpsemalt teada tahab tuleb saali, aga suur osa harjutustest on põhimõtteliselt kätekõverdused erinevates variatsioonides - rippudes, lamades, lisaraskustega ja ilma, hüppega.... Jalgadele on selles kavas vähem harjutus, see koormus tuleb nüüd siis peamiselt suusatamisest.

Saal oli täna rahvast päris täis, ju siis on kõigil uue aastal vaja uusi lubadusi täitma hakata. Mina aga peaks minema homme rajale vahelduseks uisku sõitma.

No comments:

Post a Comment