Wednesday, November 23, 2011

Uri: Esimene tiir uute sussidega [139]

Henno ergutusel seadsin eile sammud Kaubamajja, mis soodukaga ladu tühjaks müümas. Ostsin sealt endale uued Asics Kinsey-4 tossud. Vastavalt ühe Sportlandi müüja soovitusele umbes numbri suuremad kui paras - nii pidavat pika maa jaoks õige olema.

Täna tegin sussidega ka esimese tiiru - 7km vahelduva tempoga jooksu. Papud olid mõnusad küll. tõesti on tunne, et suunavad jalga otse astuma. Veidi jäi ehk tunne, et välisküljelt oli toetust vähe - jalg vajus nagu üle välimise serva kogu aeg.

Mis potaste suurusesse puutub, siis ei suutnudki otsustada, kas jäid veidi suureks või mitte. Samas ehk ongi nii õige - maratoni lõpuks vajub suss jalga täis.

Kokkuvõte siis:
7.2km, 40min, tempo 5:37/km, pulss 143
Keskmise tempo viisid kõrgemaks kaks pikemat 5:30/km tempoga jooksu, üks 2:30 min lõik tempoga 4:37/km ja üks 2:00 lõik tempoga 4:13/km (selle käigus läks pulss 180-ni).

7 comments:

  1. mis nr sul see toss siis on? Ma koguaeg asicsiga nr 44 jooksnud, samas jalga pigem 43, mõnel asjal isegi 42, ja asicsi jalavarjud on küll suurepärased olnud. Samas.. salomonid, mis ostsin nr 44 tunduvad veidi suured..


    .. a ma nüüd tellin vist amazonist endale uued,.

    ReplyDelete
  2. numbreid vaadates tundub sul päris hea vorm olevat.. enesetunne rajal räägib sama?

    ReplyDelete
  3. See jala üle välimise serva vajumine hästi ei kõla. Eriti kui kavatsed neid tosse kasutada treeningjalatsina. Peale esimest trenni ilmselt tundub, et pole hullu midagi, aga kui nii järjepidevalt joosta, siis pole trauma kaugel. Ma soovitaks need tossud kaasa võtta ja minna Jooksueksperti. Seal saab lindi peal joosta ja videost pärast vaadata, kas ja kui palju jalg läbi vajub.

    ReplyDelete
  4. Kaur, toss on 44 jah. Üldiselt kah jalanõud 42.5-43 tavaliselt. Tunde järgi tundusid need Asicsid 0.5-1 number suuremad - kindlasti mitte rohkem.

    ReplyDelete
  5. Sander, tänud soovituse eest! Panin ennast testile kirja. Seda oleks vist küll pidanud enne jalatsite ostmist tegema...

    ReplyDelete
  6. Uri, ma käisin ka nende überbotasetga jooksmas. Minul vähese toetuse tunnetvvõi ära vajumist ei tekkinud, olid täitsa ok jalavarjud. Samas mul pole ka mingit bladerunneri vormi, nii et mingt erilist kogemust ka polnud.

    ReplyDelete