Sunday, November 27, 2011

Kristi: koerailmaga kultuurikilomeetril [103]

Tänane koerailm peletas küll ära igasuguse isu õues sporti teha, aga Raiko-Kauri maratonimeeskond suutis mu siiski õue jooksma lohistada. Ja no tagantjärgi on ikka mõnus olla, kui jälle on veidi saanud sporti teha. Aga ilm oli päris jube, tagasi jõudes olime läbimärjad ja tuul oli mõne koha peal üsna tormivääriline. 

Täna oli mul esimene trenn Kultuurikilomeetri rajal - Raiko on seal juba päris mitmeid kordi käinud ja kuna ilma järgi võis arvata, et Pirita teel saab tuule käes ilmselt vaid kohapeal jooksuliigutusi teha, siis nõustusin seekord uut rada katsetama. Jooksu jaoks oli iseenesest täitsa tore rada, meie juurest joostes annab edasi tagasi kokku 6km, mis on lühema trenni tarbeks sobiv. Vahelduseks on ka jalgadel mõnus joosta mitte-asfaltrajal. Tegemist on ilmselt ka üsna hea materjaliga, sest vihma käes polnud rada liiga mudaseks läinud, aga samas imas endasse piisavalt vett, nii et erinevalt sadamaümbruse asfaldist polnud seal isegi suuremaid sopalompe. 

Lisaks jooksumõnule on Kultuurikilomeeter tõepoolest ka üsna omapärane linnakultuuriline kogemus. Esiteks ma muidugi ei saa aru, miks nad seda rada kilomeetriks nimetavad, kui isegi tähistatud osa on 2km ja lisaks on Noblessnerist edasi ka samasugust kultuuri küllaga, nii et minuarust võiks vabalt seda rada ka pikemaks teha. Teiseks annab see rada selge pildi faktist, et Tallinnas on veel väga suurel hulgal hea asukohaga kinnisvara, mis on kas täielikult kasutamata või siis kasutusel viisil, mis ei vasta selle piirkonna väärtusele. Kõik investoreid otsivad kinnisvaraarendajad peaks võimalikud investorkandidaadid sinna jalutuskäigule viima. Loodetavasti areneb Kalamaja piirkond lõpuks ka selliseks linnakeskkonnaks, mida ta oma asukoha järgi väärt on - täna on seal kujunemas enam-vähem mõistlik elamurajoon, high-end kontorid on täiesti puudu ning kaubandus on esindatud ühe õnnetu Rimi ja üksikute nurgapoodidega.

Tagasi sporditeema juurde tulles - täna sai kokku joostud küll 6km, aga kuna kell sai enne lõppu tühjaks, siis sain andmeid kirja vaid 5km kohta. Teemaks oli taas rahuliku pulsi hoidmine, mis tuli täiesti edukalt välja.

Rada: Kultuurikilomeetri rada
Distants: 5,07km
Aeg: 49:42
Keskmine pulss: 157

2 comments:

  1. Ma sattusin ühe uuringu tutvustuse otsa, mille kohaselt pehmel pinnasel jooksmine ei pruugigi olla nii hea kui me arvanud oleme. Selle artikli põhjal võib asfaltil jooksmine isegi olla vähem kahjulik.

    Originaal allikas:

    http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/02640414.2011.591416#preview


    PS Kristi, keldripoed sobivad Kalamajja paremini kui kontorihooned.

    ReplyDelete
  2. Garmin connectis saad muidu oma treeningandmed ka käsitsi ülekirjutada- nt aja ja distantsi. Ma ei viitsi tihtipeale ära oodata GPS-i lokeerimist ning siis hiljem lisan läbitud distantsi mõõdetule.

    ReplyDelete