Wednesday, November 30, 2011

Kaur: uus varustus ja lisanduvad kilomeetrid[93]

Eile käisin jooksuekspert.ee poes uusi jalatseid otsimas. Süsteem on selline, et kõigepealt räägid oma treeningutest/eesmärkidest, uuritakse su olemasolevaid tosse, et näha kuidas need on kulunud ja siis jooksed paljajalu lindil. Jooksu lindistatakse ning selle info järgi soovitab jooksuekspert sulle sobivat sussi. Proovisin erinevaid, aga kõige parem oli ikkagi see, mis kohe esimesena kätte anti - Asics Sky Speed. Sellega seoses vähenes mu jalatsi kaal 350 grammilt 280ni. Maratonil oleks seegi ehk võit, kui muidugi enda kaalu mõned kuued kilod alla suudaks võtta... Igatahes, kui jooksutossu valida, siis on lindil proovimine ikka vägagi abiks. Mis see poes jalutamine ikka annab - testida on vaja kasutusele võimalikult ligilähedast liigutust tehes.

Mu varustusest oli puudu kevad-sügis dressikas, mis peaks tuult ja oleks ka veidi vihma hülgav.. Olin tükk aega endale sellist otsinud ning nüüd võin öelda, et ka selle leidsin jooksueksperdist. Edaspidi võite mind jooksmas näha neoonoranžis dressikas.. No ja suss on ka oranž.

Aga ega varustus juunis maratoni jookse. Seetõttu jätkuvad ikka ka treeningud. Novembris on tulnud igal nädalal kaks jooksu, eelmisel nädalal lisaks ka üks ujumine. Kilometraaž 78km pole just ühe kuu kohta palju, aga alustuseks käib vast kah. Detsembris peaksin veel põhja laduma ning üritan jooksukordade arvu tõsta kolmeni. Jaanuarist-veebruarist peaks siis kiirust kasvatama hakkama.

Eile tegin aga ühe lõbustava tempo treeningu. Kõigpealt 2km soojendust ja siis 5km @ 5.10-5.25. Esialgu uksest välja minnes mõtlesin, et teen tempojooksu 5.30-6.00, aga enesetunne oli hea ja nii tulidki kõik 5km alla 5.30 (5.12, 5.07, 5.23, 5.10, 5.27). Peale veel 2km lõdvestust... Selle tempoga joostes ei kujuta ma täna veel ette, kuidas ma 37km veel sama kiiresti läbida suudaksin... ning ideaalis veelgi kiiremini. Mõttes olen heietanud eesmärki 3.45.. unistuses 3.30.. minimum 3.59. Eks näis, kuidas areneb, täna on igatahes motivatsioon pingutamiseks olemas.

2 comments:

  1. Mis sul pulss praegu selle tempo peal teeb?
    P.S. Te, va hullud maratoonarid, ajate oma jooksutrennidega kadedaks. Ma ei suuda mitte kuidagi end õue vedada. Peaks ka ennast kuhugi jooksumaratonile kirja panema - käivad jutud, et Tartus tuleb sügisel üks. Samas on see veel nii kaugel, et ei kujuta ette, kas see motiveeriks praegu piisavalt...

    ReplyDelete
  2. http://connect.garmin.com/activity/131741572
    pulsid seal 165 kandis selle tempoga. Pole eriti head vormi nagu veel.

    ReplyDelete