Friday, November 25, 2011

Kaur: üht kella funktsiooni katsetamas [73]

Avastasin, et Garmin Connectis on võimalik koostada endale kaardil treeningmarsruut, lisad tempo või aja ning salvestad selle kella mälusse. Jooksma minnes valisin kellast Course'ide alt komponeeritud trajektoori ja panin START... Siis pidin hakkama starti üles otsima, kell näitas kaugust alguspunktist! GPS'i täpsus on peale satelliitidega ühenduse saamist selline nagu on, nii et jooksin kõigepealt kodust Salme keskuse ette ning siis tagasi kodu juurde - siis leidis marsruudi üles ja trenn hakkas peale.

Edasi üritasin siis trajektooril püsida - suht raske oli. Tänavad on ju laiad ja aegaajalt tundus, et kui kell jälle "OFF the COURSE" teadet manas, et ma pole mitte päris mööda vaid lihtsalt teisel pool teel. Esialgu lootsin, et kell toimib kui navi, et ütleb sulle, millal kuskile pöörata tuleb. Seda ta muidugi ei teinud. Aitas see, et vaatasin kellast 'kaarti' - so siis ekraanile joonistatud trajektoor. Kui muidu trenni teed, siis ta joonistab seda vektorite kogu pidevalt juurde, nüüd oli aga sellel joonel kaks täppi. Mina ja mu virtuaalne partner, kes jooksis Garmin Connectis seadistatud tempoga, 6:30km.

Treeningu pikkuseks olin eelnevalt mõõtnud 14km. Tiir kodust Kopli pargini, sealt Merimetsa, siis SÕle Selverini, sealt mööda Ristiku tn ja Paldiski mnt-d Šnelli tiigini ja siis Skoone bastioni juurest koju. Kuni Merimetsani olin trajektooril, aga siis ei viitsinud läbi määratud teed läbi metsa joosta, vaid jooksin veidi mööda Paldiski mnt-d ja pöörasin Sõle poole Hipodroomi juurest. Üldse oli selleks hetkeks veidike kella entusiasm läbi saanud ning otsustasin lihtsalt joosta. Ristiku-Paldiski mnt - Balti jaam kodu. Kokku 13.8km, 1:37. Mõeldes sellele funktsioonile, siis ma arvan, et rattaga võiks see päris huvitav ehk olla, ning võibolla ka joostes, valgel ajal. Garmin Connect'is saab vaadata läbitud teekonda ning kui päises valida Course: pikk jooks, siis saab ka planeeritud marsruuti vaadata.

No comments:

Post a Comment