Monday, December 20, 2010

Lauri: libiseme edasi [78]

Tänaseks on kogunenud juba korralikud 78 km suuskadel. Eelnevatel aastatel olen sellise kilometraažini alles jaanuari lõpus jõudnud. Edumaa on küll juba mäekõrgune, kuid kaugele ulatuvaid järeldusi ei hakka kindlasti tegema. Sain Uri ja Kristi joonistatud graafikust inspiratsiooni ja panin kilomeetrid ka Excelisse ja tegin oma võrdluse, imeline.



Alljärgnevalt teen lühidalt eelmise nädala kokkuvõtte.

Esmaspäeval oli tavaline jõusaali rutiin ning teisipäeval toksisin viimast korda vollet. Mõneks ajaks jääb nüüd pallimängime minu tegevustest välja. Kolmapäeval sai aga Pirital 10 km klassikat sõidetud, kuna autos olid vanad Visud siis tegin sel korral nendega trenni. Libisemine on neil vaata et isegi parem kui Rossignolidel. Määrde üle võib vist igakord midagi halba öelda, aga laias laastus oli seekord enam-vähem pidamine, libiseda oleks võinud ehk tiba kiiremini. Ei hakanud kaasteelistega samas rütmis rabelema, nii sain enda kohta normaalse pulsi taseme kah.

Distants: 10,8 km
Aeg: 1:07:51
Kiirus: 9,6 km/h
Pulss: 154

Laupäeval tegin Harku ringil kiire vabatehnika trenni. Jalad polnud veel vabatehnika liigutusega harjunud, nii oli veel valu tunda. Libisemine oli seekord parem, kui klassika suuskadega, oli tunda, et pidamisemääre ei tööta vastu.

Distants: 9,5 km
Aeg: 44:09
Kiirus: 12,9 km/h
Pulss: 162

Peale lühikest sõitu tegin läksin otse jõusaali ja tegin seal veel tunnijagu üldfüüsilist. Praegust kava olen juba 2 kuud teinud ja aasta lõpuga saab see läbi, nii et uus aasta tuleb uue plaaniga. Siiamaani on jõusaalis käimine ja suusatamine omavahel hästi läbisaanud, mõlemat olen saanud teha piisavalt, kui siis vaid võrkpalli arvelt. Lisaks on saalitrenn ka vana õlavigastuse lihase alla matnud, loodame et see sinna alla kadunuks jääbki.

Pühapäeval tegime suurema osa Sprottidega ühistrenni Harku ja Trummi ringil. Mina olin jällegi uisutamas, teised klassikasuuskadega. Nüüd on jalad juba vabastiiliga harjunud, ning jalgades polnud mingit valud ega kangust. Klassika rada paistis päris hea olevat, aga uisurada võiks nad küll natuke laiemaks teha, et möödaminekud kiiremini käiks, muidu on kohati tunne nagu Sprotttid karbis.

Distants: 16 km
Aeg: 1:23:43
Kiirus: 11.5 km/h
Pulss: 163

No comments:

Post a Comment