Sunday, December 26, 2010

Lauri: Salomoniga sada täis [100]


Müüsin oma eelmise aasta Rossignolid sümboolse hinnaga maha ning tõin endale jõulude puhul koju uued Salomon Equipe 8 Classic suusad. Nädalavahetusel õnnistasin need Lõuna-Eesti radadel sisse.

Reedel käisin Vooremäel, neil radadel sai lapsepõlves kõvasti suusatatud. Nüüdki oli mõnus tuttavatel radadel vanu aegu meenutada, aastate on suusakeskusest saanud küll lihtsalt lihtne radade virr-varr metsa vahel, kuid sellel vaatamata on see endiselt mõnus koht suusatamiseks. Lauget maad on seal ikka päris vähe, pidevalt on kas järsk tõus või pikk langus. Rajaskeemile oli joonistatud 8,2 km pikkune ring, kuid kuna metsa vahel oli osad viidad kadunud, siis esimese korraga suutsin välja keerutada ca 5 km ning teisel katsel 7 km pikkuse ringi.

Suusad olid muidugi imelised, minek on mõnus ja kiire ning mis peamine, piisavalt jäigad, et pidamine valel ajal vastu rajapõhja poleks.



Laupäeval käisin suure söömaga sisse kühveldatud kaloreid Tähtvere ringil põletamas. Libisemine oli endiselt mõnus, hõõrusin natuke pidamist juurde, mis eelmisest korrast maha oli kulunud. Kokku sõitsin 10 km ja selle jooksul tegin nii vahelduvtõuget, paaristõuget kui ainult jalgadega. Vooremäel pikemat rada oli oluliselt põnevam sõita kui siin väikest ringi nühkida.


No comments:

Post a Comment