Sunday, December 12, 2010

Nete: suusahooaeg avatud [25]

Tartus on lumeolud kraadike kehvemad olnud ja kunstlumest rada sai valmis umbes nädalake tagasi ning nüüd sadas lõpuks tänu kurikuulsale Monikale maha ka korralik looduslik lumevaip.
Suusahooaja avasime Indrekuga aga hoopis eelmisel laupäeval Tallinnas Harku radadadel. Tonksisin ema suusaga klassikat, aeg 1.18, distants 12,9 km, kiirus 10 km/h ja keskmine pulss 163. Pulss nagu esimesel sõidul ikka - natuke kõrgevõitu. Ega enesetunne ka kõige parem polnud, klassikasamm ei tundunud sugugi loomuliku liigutusena. Rajal olles mõtlesin, et sel aastal küll Tartu maratonile ei trügi. Muidugi läks see hiljem "meelest" ja registreerisin ennast pikale maale ära, Indrek muidugi ka :)
Täna tegin Tartus Tähtveres-Dendopargis vabastiilis tiiru, aeg 1.04, distants 11,1 km ja keskmine pulss jälle 163. Nagu Kaur juba mainis, oli rada pehme ja lumine, lisaks olin nädala sees ka viirusega maadelnud, nii et enesetunne polnud parim ja ka uisusamm ei tundunud loomuliku liigutusena.
Lisaks natuke ka sellest, mis sügisel toimunud on. Kahetsusega tuleb tõdeda, et eriline põhjaladumine see polnud, paraku oli trenn liiga katkendlik. Kord-paar nädalas sai sörgitud või rulluisutatud (kui ilm kannatas), kord nädalas olen üritanud ka üldfüüsilises jõutrennis käia. Lisaks hooti sõudeergomeetrit, joogat ja pilatest. Avastasin ka, et päris mõnus on teha pikemat matka sel moel, et 5 min jooksmist, 5 min käimist. Pulss püsib paremini madalal, väsimus ei tule peale ja jalad ei lähe tuimaks (nagu puhtalt kõndides). Võttes oma sügisese "ettevalmistuse" kokku, jäi järjepidevusest puudu. Tuleb vist talveks konkreetne plaan ette võtta. Ma olen üks igavene plaanimajandaja ja see ehk motiveeriks. Panen plaani ka kirja, et vähemalt kord nädalas kannan blogis oma "saavutused" ette :)

1 comment:

  1. Ahjaa, see 1 lisakilomeeter suusakilometraažis tuli ebaõnnestunud suusahooaja avamisest eelmisel nädalal. Sõitsime Indrekuga Tähtveres ca 1 km ja siis kobisime, sabad sorus, koju tagasi, sest räigelt külm oli ja me olime õhukeselt riides. Ega siis eriti palju lund ka veel polnud, kunstlumest rada alles ehitati.

    ReplyDelete