Wednesday, September 9, 2009

Lauri: Surf

Peaks selle blogi muutma enne valimis veel Lauri treeningklubiks.

Eile õhtul käisin Püünsis triibutamas. Ilmateate andmeil pidi tuult olema 8 m/s ja kellegi sõnul oli 6,5 m2 puri liiga suur. Ma panin üles oma 6-se, kuid selleks ajal hakkaks tuul juba langema, suuremat ei viitsinud ka üles panema hakata. Kuna suurt kihutada enam ei saanud, proovisin siis vähemalt erinevaid trimmimise variante, alguses tõmbasin purje väga pingule, siis lasin lõdvaks jälle. Parima lahenduse leidsin siiski seal kuskil vahepeal. Lisaks sai natuke tacke (paute) harjutatud. Käima korralikult ei saanud, mõned üksikud otsad tegin ja siis jäi ka kiiruse laeks 33km/h. Kuigi tuul oli edelast ja soodne kiiruse arendamiseks, kuna laine oli muuli otsa taga olemata ja kaugemal ka suhteliselt madala.

Huvi pärast panin enne vette minekut peale ka pulsimõõtja. Vees see asi küll ei tööta, kuid laua peale saades peaks näitama adekvaatset infot. Keskmist pulssi ( näidu järgi 143) pole terve tunniajase trenni peale küll päris adekvaatne, kuid siiski on olemas seos kiiruse ja pulsi vahel. Kui muidu niisama tiksudes oli pulss 150 kanti, siis kiiruse kasvades üle 30 km/h , tõusis ka pulss üle 170. Huvitav, mis see 42 km/h peale teeb?

Kui keegi sattus lugema uudist, siis eelmine nädal tehte uus Eesti rekord kiiruses - Kolmapäeval, 2. septembri õhtul sõitis Erno Kaasik (EST-2) Pirital purjelauaga Eesti kiiruserekordi 71,5 km/h. Õhtul kella kuue ajal mõõdeti Pirital tuult puhanguti kuni 20m/s, mis andis hea võimaluse purjelaua kiirussõidu rekordi püstitamiseks......benchmark on päris kaugele pandud.

Täna lubab tuult 11m/s ja puhanguti kuni 17 m/s. Tõotab tulla ilus õhtu!

Varsti teen kokkuvõtte ka viimasest Xdreamist ja seal juhtunust. Sellega seoses head paranemist Kaurile!

No comments:

Post a Comment