Thursday, September 10, 2009

Lauri: Hüpped

Eile õhtul käisin jälle Püünsis. Ilm oli ennustust ületav, tuul kindlasti suurem lubatud 11 m/s. Läksin alguses oma 6.0 m² Severnega peale, kuid peale varsti oli selge, et puri on liiga suur. Vahetasin 5.0 m² peale ( tarvis oleks vaja teha investeering ja hankida endale 5 ja 6 vahepeale mingi puri. Hansal vedeleb keldris Neilpryde'i Batman style 5.4 m², see oleks sobilik mu purjede valikusse). Tuul oli edelast, seega oli muulist tagapool juba korralik lainetus, mille pealt ilma suurema vaevata laua õhku sai. Ise ülevalt vaadata muidugi ei oska täpselt hinnata, kuid üks sai küll piisavalt pikk ja kõrge, et oli isegi aega selle ajal alla vee peale vaadata ja nautida. See on neetult äge!!! Edusamme oli ka püsivuses – sain ikka kümneid väiksemaid õhulende lainetelt teha ja pikki vahemaid läbitud, ilma tasakaalu kaotamata ja rõuku panemata. Raskendavaks asjaoluks on siiski see, et minu slaalomi laud on mõeldud pigem lamedal veel kiireks sõiduks kui lainest lainesse lendamiseks. Põhjus on pikas uimes, mis muidu peaks hoidma suure surve all lauda stabiilselt tuules, kuid nüüd hüpates jäi vahe peale see sirge 44 cm mõõk lainesse kinni, samal ajal kui ülejäänud laud liikus muus suunas, sellest ka paar kukkumist. Sellise sõidu jaoks oleks tarvis all keerata oluliselt lühem ja kõveram uim. Samas on mul kodus natuke lühem 34 cm uim, järgmine kord peab väikse purjega selle alla panema. Lisa variandina olen kaalunud ka lisaks freestyle laua ostmist, millega oleks nii keerulistes oludes, kui ka flati pea lihtsam manööverdada/trikitada ja saaks erinevaid sõidustiile harrastada.

Lisaks veel see, et kohale jõudes tuli üks vend just veest välja laud kahes käes. Kutt oli hüpates maandunud laine harjale ja löök oli olnud nii tugev, et lõi laua pooleks.



Kokku sai eile sõidetud pea kaks tundi ja lõpetasin ühtede viimaste seas, minu ära tulles jäi merele veel kaks venda pimedas tuult nautima. Selle ajaga läbisin kokku 20 km, maksimaalne kiirus jäi 37 peale, eile oli ka eesmärk muul kui kiirusel. Ka eile kandsin pulsimõõtjat - keskmine oli 155.

No comments:

Post a Comment