Monday, September 28, 2009

Lauri: piiride nihutamine

Laupäeval käisin jälle Püünsis sõitmas. NW tuul oli tugev, puhanguti kuni 15 ms. Kuna kaldal tundus tuul pisut väiksem, tõmbasin peale 6ruuduse. Alla panin väikses 33-se uime. Lühem uim peaks küll vähendama tõenäosust millegi vastu sõita, kuid ma suutsin kohe alguses kividesse sõita nii, et uime väänas kõveraks ja lõi tüki välja, nii et laud viskas kogu aeg spin out i. Läksin tagasi kaldale ja keerasin pikema 44 cm uime alla, lisaks rääkisin ühe vene taadiga ja see aitas mul lõpuks ka trapetsi otsad õigesse kohta sättida. Minek oli nüüd nii hea, et tõmbasin kaldalt otse ühe pika lennuga Aegna külje alla. Lahe sopist Aegnani tuli vahemaaks kokku ca 2,5 km. Saare kalda ääres tegin vees väikse pausi ning siis lendasin teist pidi tagasi.



Kaugemal merel oli minu 6-se purje jaoks juba liiga vali tuul, seega ei hakanud edaspidi nii kaugele pressima ja tegin ülejäänud otsad kaldal lähemal. Vahel tegin siiski paar otsa ja püüdsin pakstaaktuules ja lainete vahelisel siledal alal või alla lainet oma kiiruse rekordit tõsta. Lainete vahel oli väga hea sile vesi. Kuid kui lainete vahel jäi ruumi väheks ja sealt välja üle harja sõitsin, muutus laud ebastabiilseks ja paaril korral sain täis hoo pealt vette lennata. Ca 40 km/h pealt keskkonda vahetades, õhust vette üle minnes, on aeglustus päris järsk. Hea, et impulssvest seljas on, muidu jätaks pauk ehk mõne punase või sinise lataka kehale.Aga pressimine andis ka tulemust – uus kiirusemärk on 42,8 km/h e. 23,1 sõlme ( eelmine rekord 42,2 km/h e 22,7 sõlme). Piiride nihutamine käib küll visalt, kuid progressi on tähtis!

Pikapeale hakkas jõud ka otsa saama ja ramm kätest kaduma, seega Gybe-dest midagi väga ilusat välja ei tulnud. Kokku olin laupäeval 2 tundi merel ja läbisin kokku 24 km.

Maha rigades tõdesin jälle, et mast oli kinni kiilunud, kuna liiv oli vahele läinud. Hakkab juba ära viskama, et ühe mastiga on pidevalt jama. Kutsusin kõrvalt 5 kutti appi ja kamba peale keerasime masti lahti. Üks vend andis nõu, et tasub ühenduskoht liivakaga õhemaks lükata, muidu jääbki nii kinni ka järgmistel kordadel. Eks ma siis saan nüüd nii masti kui ka katkist uime lihvida.

No comments:

Post a Comment