Sunday, April 11, 2010

Nete: orienteerumishooaeg avatud

Minu suusahooaeg lõppes umbes samal ajal kui Indrekul. Tartus sulas lumi suusarajalt nagu soe sai ja kui Tallinna-rahvas veel rõõmsalt talverõõme nautis, vaatasime meie kurva näoga aknast, kuidas Emajõgi üle kallaste ajab ja kõik on nii paksu pori täis, et jooksmisest ei saanud juttugi olla. Seega tuli sisse sunnitud (aga ilmselt ka vajalik) puhkepaus.
Nüüdseks on aga jooksuaeg ametlikult avatud: N, 8.04 alustas Tartu orienteerumisneljapäevakute hooaeg. Esimene neljapäevak toimus traditsiooniliselt Tartu linna piires Ihastes. Kui mina osalesin eelmisel aastal üsna hoolikalt ja võib öelda, et paras pisik on sellest küljes, siis Indrek tegi minu agiteerimisel orienteerumisdebüüdi (kui välja jätta kunagine aastatetagune HIRMUS kogemus suvepäevadelt, kus ta väidetavalt ainult ära eksis ja üldse mittemidagi aru ei saanud). Et aga Ihaste on tuttav lapsepõlvemaa, siis oli ta nõus uuesti proovima.
Rajale otsustasime igaks juhuks minna koos, aga kumbki oma kaardi, kompassi ja SI-pulgaga. Minu esimene orienteeruma meelitatud ohver esines väga hästi! Isegi väga-väga hästi, sest valisime läbimiseks 1. raja, mis on kõige pikem, raskem ja keerulisem. See oli minu poolt muidugi suur ämber, sest arvasin, et jooksin eelmisel aastal koguaeg 1. rada. Alles õhtul välgatas, et hoopis 2. jooksin ja 1. rajal polnud ka ise kunagi käinud. Nii et siinkohal veelkord au ja kiitus mu õnnetule ohvrile! Rada oli üldsielt hea lihtne, sest Ihaste on tõesti mõnusalt tuttav. Kohati tuli ragistada ka võsas ja mudas ning jalad saime ka korralikult märjaks. Enesetunde kohalt - suusatada on ikka sada korda kergem kui joosta (loodetavasti läheb see õudne tegevus kergemaks).
Kokkuvõte: et me koos jooksime, läksime vabaklassi ehk 7. raja arvestusse. Reaalselt läbisime 1. raja ja kui nende tulemustega võrrelda, siis olime muidugi pikalt viimased. Aga seda rada jooksevadki ainult päris hullud fanaatikud. Aeg: 1h 23 min, distants: u. 9 km (unustasin kella stardis käima panna, nii et päris täpselt ei oska hinnata), linnulennult raja pikkus 7.2 km. Kahjuks ei saa vabaklassi arvestuses netis rajajoonistamist teha, oleks tahtnud oma uhket Garmini-mänguasja katsetada. Järgmisel neljapäevakul ehk jookseme eraldi, siis saan pildi ka panna :)

2 comments:

  1. Miks vabaklassis ei saa netis rajajoonistamist teha või mida see üldse tähendab?
    Mingi portaal kuhu laed oma gps andmed üles ja siis saad vaadata erinevate orienteerujate trajektoore?

    ReplyDelete
  2. Tartu neljapäevakute tulemuste lehelt on lingid rajajoonistamiseks: http://www.okilves.ee/paevakud/2010/tulemused2010/index.php
    See käib jah nii, et kui kasutada gps-i, saab otse failist oma teekonna üles laadida, aga paljud joonistavad ka mälu järgi. Vabaklassis kahjuks ei saa, uurisin isegi üle.

    ReplyDelete