Wednesday, April 21, 2010

Kaur: suusahooaja lõpp ja suvehooaja algus

Pole pikalt sprotttide päevikusse sissekandeid teinud. Suurt osa etendab selles mu kell, mis iseenesest kõik treeningud üles dateerib. Kui andmed arvutisse tõmban, siis kirjutan kiirelt paar rida enesetundest ka juurde ja sellega on siis päevik peetud.. Enne garminit edastasin andmed ikka siia samma.. mitte küll igapäevaselt peale trenni kuid tundub, et oluliselt sagedamalt kui nüüd... Ja kuigi siia pole sissekandeid tehtud, olen end mõnevõrra siiski vahepeal liigutanud....

.. esiteks määrisin suusad ära ja panin talvekorterisse (ehk suusakotti ja peitu kapi taha nurka)
Hooajaga sai läbitud garmini järgi 616km. Kahjuks toimus mu viimane suusasõit 30 märtsil. Terve nädal peale seda kibelesin veel suusarajale kuid miskipärast ma sinna ikkagi ei jõudnud. Heakene küll - mõned inimesed käisid veel nädal tagasi suusafoorumite info põhjal Tallinnas suusatamas. Eelmisel aastal tegime Kristiinaga viimase sõidu 31 märtsil Pirital.. Kuid siis olid rajaolud ikka täitsa jamad.. selle aasta 30. märtsi rada oli ikka täitsa tibens-tobens.

.. teiseks. Olen nüüd mõned korrad ikka jooksmas ka käinud. Tasa ja targu alustanud. Peale suusatamise lõppu proovisin ära ka jõusaalis treadmillil kappamise. Hapnik saab siseruumis ikka suht kiiresti otsa, niiet jõusaal - un point! Järgmised korrad olen lipanud ringi Kalamajas, Kesklinnas, Vanalinnas, Pirital ja Nõmmel. Hapnikku on piiritult, kui just bussi taha ei sattu jooksma. Seega outdoor - dix point! Kokku sel aastal praeguseks jookstud 5 korda, kokku veidi üle 5h ja veidi üle 40km.

.. kolmandaks. Lasin teha rattale kevadhoolduse. Vahetusse läks kett ja tagumised hammasrattad. Eks oli ka aeg. Piduriklotsid vahetati ka ära, kuid mulle tundub, et eelmiste klotsidega oli alguses pidamine parem. Raudpolt! Pandi kehvast kummist klotsid? Kuid see selleks - täna tegime Lauriga ka esimese rattatiiru. Pikkust tuli 34km, teekonnal kodust Tabasallu ja tagasi. Vihma tõttu hakkasid sõrmed ja varbad külmetama, kohe päris ebameeldivalt. Talvel suusatades sellist piina ei pidanud igaljuhul taluma. Nüüd kus kuum dušš koos jalgrattaga võetud, on enesetunne jällegi priima.

3 comments:

  1. Mul tuli kokku 38 km koos koju väntamisega ja ratta viisin otse vanni pessu.

    ReplyDelete
  2. Täitsa kohutav on see, kuidas kõik muud spordialad on suusatamise kõrval nii rasked. Just need kõige tavalisemad treeningud, mis suusatamise puhul on nauding. Tund aega joosta - igav ja väsitav, eriti Tartus, kus ei ole eriti normaalseid pikki ringe võimalik ette võtta, kui just asfalti peal joosta ei taha. Suusatada tund aega oli lihtsalt kerge liuglemine. Pulssidest ei hakka rääkimagi. Ühtlasi olen külmetunud ja ei saa see nädal neljapäevakule ka minna - seal on vähemalt huvitav joosta ja asfalti ka pole. Jälle halb eksole... Nagu oleks mingis võõras situatsioonis pärast seda imelist suusatalve, kohe kuidagi ei saa uuesti käima ennast mingil mõistlikul moel.

    ReplyDelete
  3. Pean tunnistama, et mis puudutab jooksmist, siis see üleminek suusalt tossule on ebameeldiv. Ratas oli isegi täitsa ok - pulssi saab palju lihtsamalt reguleerida, kui puhata tahad - lased tirri. eilne poolteist tundi rattal oli küll täitsa mõnus.. Jooksmisega on aga see, et iga korraga läheb enesetunne veidi paremaks.. Kui liigselt ei pinguta :) Samas on võimalik Tallinnas ka metsas joosta - Pirita või Nõmme kiitlevad mõlemad väga mõnusate metsaste terviseradadega.

    ReplyDelete