Monday, April 5, 2010

Indrek: talve kokkuvõte

Peale talvist suursündmust, Tartu maratoni, sai tempo üsna alla võetud. Enne Haanja maratoni sai ainult 1 x suusad alla pandud ja liigesed lahti sõidetud. Haanja maraton ise oli imeline. Üsna alguses tõmbasin vasakul jalal selle va puusapainutaja jälle ära, suusk andis tõusudes veidi tagasi ja ilma eelneva soojenduseta on sellised rumalad vigastused kerged tulema. Alguse poole õnnestus ka igavesti vinges massikukkumises osaleda, kes kohal olid, said hiljem mu värvikaid elamusi kuulda. Igatahes oli siis lugu selline, et kõik rajad ja rajavahed kukuti järjest täis ja mul jäi üle lihtsalt metsa lumehange sõita. Õnneks jäi kogu varustus terveks ja sõit jätkus. Rada oli kuni selle hetkeni, kui pool maad ära keeras, täielik mõrv. Kuid seekord otsustas ka Annette sõitu nautida ja seega suusatasime koos, hulk aega oli ka Kristiina meiega ja isegi Raiko andis vahepeal näole. Põhimõtteliselt kulges siis teine pool päris mõnusalt, rada läks laugemaks, paaris-vahelduvat sõita ei saanud, vasaku jala puusapainutaja või kubemelihas vms andis ikka kõvasti tunda, aga paaris-paremtõuge oli mul ilmselt korralikult treenitud ja sellega kannatas maratoni ilusti läbida. Loomulikult pidi palju aega ikka lihtsalt vahelduvat ka sõitma. Nii me seal siis Annettega koos kulgesime, TP-des ülearu palju aega ei raisanud, tegime ikka üsna kiirelt, aga võtsime kõike, mida süda lustis ja kustutasime janu korralikult ära. Umbes 3 km enne lõppu hakkasime tempot veidike tõstma ja otsustasime, et seekord jätame "võitja" lõpusirge otsustada. Viimane kilomeeter tuli ikka päris maksimumilähedal. Pildil on meie tehnikanäidis. See väike tõus oli vahetult enne suusastaadionile jõudmist. Võitja ei olnud selleks hetkeks veel selgunud!



Siis jäi mulle keegi inimene jalgu ja lõpusirgele keeravas kurvis hakkas Annette vaatama, kuhu mina jäin ning "tegi Colognat" - kes OMil juhtunuga kursis on, saab ilmselt aru. Mina sõitsin härrasmehelikult mööda ja võtsin siis seekord ühe sekundiga võidu. Ajaks tuli 3:35:10,5 ja kohaks 853, mis oli 7 kohta parem kui stardinumber! Annette aeg oli 3:35:11,9, koht 854, mis võrreldes stardinumbriga oli 15 kohta kukkumist.

















Rõõmsad Haanja maratoni lä
bijad:
(vasakult Annette isa, Annette, Indrek, Kaur, Kristiina)


Järgmisel päeval käisime korraks Annette peretuttava juures veel ka lumelauda proovimas. Mina olin kunagi umbes 10 aastat tagasi paar korda laua alla saanud, siiski ei saaks öelda, et sellest nüüd üleliia palju kasu oli. Igatahes oli lõbus!






































Laudurid


Peale maratone sai veel mõned korrad sõitmas käidud. Kevadiselt jäisel Tähtvere ovaali klassikarajal sai ka päris korraliku kiirusega paaristõuget harrastatud. Tund aega sõitu, läbitud distants 14,5 km ja keskmine pulss 135 on päris ilusad näitajad. Suudaks nüüd sellise treenituse saavutada, et iga ilmaga ja igal rajal sellist keskmist kiirust hoida, siis võiks maratonil veidi ette ka trügida juba. Kokku läbisin kilomeetreid talvega 473, suuskadel veetsin ca 43 tundi. Nüüd jääb üle ainult loota, et järgmine talv tuleb suusatamise mõttes sama mõnus ja siis võiks ka juba üle 500 km sõita. Kevadised tegevused nagu jooksmine ja ketiõlitamine pole veel minuni jõudnud, küllap varsti jõuavad.

2 comments: