Tuesday, March 9, 2010

Kaur: Haanjas käidud [517]

Haanja maratonil osavõtt kujunes üheks hooaja meeldivaimaks sõiduks. Ilm oli suurepärane, 40km tundus täpselt paras, laskumistel oli adrenaliini ning seekordne sõidutaktika oli just selline, et inimesed tulid selg ees vastu, mis psühholoogiliselt mõjus täitsa hästi. Erinevalt TM lõpuosast, kus viimasel 16km-l mina inimestele jalgu jäin. Maratoni läbimise aeg 2:52:37, mis andis lõpuprotokollis 466 koha. Kaotust võitjale 1:01:37, mis on protsentuaalselt väiksem kaotus kui TM-il. TM tulemus oli siiski enda arvates kõvem, kuid seeläbi oli ka finišis enesetunne Haanjas parem - ei tahtnud kuskile hange ära kukkuda.
Suusk libises hästi ning pidamine oli ka enam-vähem, aegajalt oli hell kuid suurem osa ajast käis küll. Rajaolud olid ka muutlikud - metsavahe, vari, päike, lage... langused ja tõusud. Libisemiseks läks mingi LF -2 ... -10. Oleks võinud vist ka HF -6 ... -20 alla panna, soojema ilma jaoks HF puudub ja poodi ka nagu ei jõudnud. Pidamiseks läks krunt + Rode 0 ... -2 (2 kihti) + VR45 (2..3).
Samas oli ka üks miinuspool - esimest korda sel aastal venitasin ära kubemelihase. See tundub suhteliselt tüüpiline asi, mis juhtub siis, kui kere on külm ja suusk intensiivselt tagasi annab. Sellest tulenevalt oli kääri jooksmine/liikumine vaevaline. Tuleb ikka korralikult sooja teha.

No comments:

Post a Comment