Thursday, May 14, 2009

Uri: Tartu Jooksumaraton - jalutuskäik kevadises looduses

23-kilomeetrine maraton tundus esmalt üsna hirmuäratav ettevõtmine - pole ju kunagi nii palju korraga jooksnud. Võtsin kohe eesmärgiks alustada hästi aeglaselt (planeerisin 6:30/km tempot) ja mitte tempot lisada enne kui 2/3 distantsist läbi.

Kartsin kangesti et viimased 5-10km lähevad jube raskeks - kas hõõruvad jalad või lähevad lihased krampi või lithsalt ei jõua. Ja tõepoolest, kui olin 8km jooksnud hakkas jalg hõõruma ja lihased jäid ka tasapisi valusaks. Aga sõin igas punktis tublisti soolaleiba ja hoidsin tempot 6:20/km kuni jäi 8 km lõpuni.

Siis tundus, et olek on endiselt hea (eks ka allamäge distants aitas mõneti kaasa) ja hakkasin tempot lisama. Sellega läks enesetunne järjest paremaks ja panin aga kiirust juurde kuni viimased kilomeetrid jooksin tempoga 5:14/km. Lõpuks tuleb tõdeda, et algus sai liiga aeglane tehtud, mida tunnistab ka võrdlus klubikaaslastega:



Kokkuvõttes oli Kaur 776., Lauri 1078. ja mina alles 1142. Vaadates graafikut jäävad õhku rippuma küsimused: kas parema tempovalikuga võinuks võita Laurit? kas oleks võinud jõuda 1000 sekkagi? Igatahes nüüd jäävad need küsimused järgmise maratoni või Tallinna sügisjooksu lahendada.

Aga vähemalt jättis esimene poolmaraton väga positiivse tunde, mille pealt on juba hea minna järgmisel korral tulemust tegema.

Vähe statistikat ka:
Koht: 1142
Aeg: 2:22:04
Keskmine tempo: 6:04/km ehk 9.9 km/h
Pulss: keskmine 151 (vist ikka madal võistluse jaoks), max 192 (lõpus tegin veidi spurti)

Ja lõppu pilt sellest, kuidas oli jooksu ajal minu pulss ja kuidas muutus jooksu tempo (kliki pildil, et suuremalt näha).


Sel nädalavahetusel siis esimene rullistart Pärnus.

No comments:

Post a Comment