Sunday, May 3, 2009

Lauri: lühikesed ja pikad otsad [ 80]

Mul on blogimisest väike vahe vahele tulnud, teen siis nüüd kõik järgi.

Üleeelmisel neljapäeval (23.04) proovisin ära intervalltreeningu. Oleme Uri ja Kauriga selle üle ka varem arutanud, seega otsustasin selle siis nüüd ära proovida. Käisin Trummi spordirajal ja kasutasin enda kella sees olevat programmi, mille järgi tegin 5 kordust. Üks kordus koosnes 30 sekundist u 80% täiskiirusest jooksmisest ning seejärel 1 min aeglaselt joostes. Alguses polnud väga viga, kuid 4. ja 5. korduse ajal oli kiiret tempot juba oluliselt raskem hoida kui esimesel poolel. Peale 5 korda, tegin lõppu veel ca 10 min rahulikult lõdvestusjooksu. Üldselt peaks hakkama sellist treeningut korra nädalas lisama tavatreeningule, et spurtimist harjutada.



Distants 2,21 km
Aeg 13:26
Keskmine pulss: 170
Max pulss: 191
Keskmine kiirus: 6:09 min/km (9,7km/h)Max kiirus: 3:35 min/km (18,7 km/h)
Intensiivse treeninguga põletasin vaid 139 Cal.


26.04 oli vapustav ilm, seega otsustasin ette võtta pikema jooksu. Läksin jälle Trummi spordirajale, kuid kuna seal oli mingi võistlus käimas pöörasin kohe Harku ringile. Jooksu alguses võtsin kohe eesmärgiks hoida pulss võimalikult madalal, nii alla 160. Etteruttavalt mainin, et jooksin kokku 13,5 km. Esimesed 8 km oli pulss ilusti kuskil 150 peal, kuid väsides hakkas ka pulss tõusma ja pidin rohkem jälgima, et seda all pool määratud piiri hoida. Üldiselt sain plaanituga ilusti hakkama, tulemus oleks ehk isegi parem, kuna aga raja alguses ja lõpus on tõusud, mis mu pulsi 180 peale ajasid, siis sealt ka natuke tuli keskmine üles.



Distants 13,5 km
Aeg 1:44
Keskmine pulss: 159
Max pulss: 183
Keskmine kiirus: 7:53 min/km (9,6km/h)
Kaloreid põles 689

Peale jooksu jäin veel tunnikseseks Trummi spordipargi välisesse "jõusaali". Tegin seal erinevaid jõu ja ilu numbreid sh tegin 3 seeriat kätekõverdusi rööbaspuudel ja erineva kätehaardega lõuatõmbeid. Kuid selle tulemusena olid järgmised päevad lihased kanged, kõige hullemini avaldus see mu teisipäevases volletrennis. Enne trenni venitasin küll lihaseid kuid siiski blokki hüpates liikusid käed sekund-kaks hiljem kehale järgi ja siis ka suutisn käsi sirutada vaid nii, et küünarnukid õlgadest kõrgemale ei tõusnud ja käed oli laiali nagu antennid. Mingi hetk sain aru, et ei ole mõtet seal võrgu peal lihtsalt lehvitamas käia ja lõpetasin blokkimise üldse ära. Nii palju siis sellest kui korralikult ei venita.

No comments:

Post a Comment