Wednesday, March 28, 2012

Lauri: Ratas ja muu

Pühkisin eile jalgrattalt talvega kogunenud tolmu, õlitasin keti ning tegin selle aasta esimese veeremise. Ilm ei olnud just suurem asi ― midagi sadas taevast alla ja midagi pritsis rataste alt üles ― kuid olemine oli sellel vaatamata hea. Ei ole veel viitsimist endale porilaudu soetada, kuigi vaadates oma dressipluusi selga peale sõitu, siis võiks küll juba. Igatahes esimese korra kohta tegin üsna rahuliku trenni, nii et harjutada jala- ja südamelihaseid pikemaks trenniks jälle.

Kokku sõitsin 1:02:47 ning selle ajaga läbisin 18,4 km. Selle ajaga jõudsin kodu juurest mööda Pirita tee äärt Lillepi ringile sõita, seal neli ringi teha ja tagasi koju vändata. Pulsi hoidsin üsna madalal, nii et maksimaalne tuli välja Lillepiringi tõusul 138, keskmise tuli aga 112 peale. Eelmise aasta trennides oli keskmine pulss 120-130, pisut kõrgema või sama tempo juures. Samas võiksin sel aastal proovida treenida nii, et ülekanne on madalam, teen jalgadega kiiremini tööd aga pulss võiks jääda eilse treeningu tasemele või allapoole. Või on mõnel rattaasjatundjal häid soovitusi siinkohal?

Eilsele sõidule eelnevalt olen sel aastal stabiilselt 2 korda nädalas käinud bodypumpis ning ebaregulaarselt max korra nädalas jooksnud lindil ja suusatamas. Viimase suusa otsa tegin Harku ringil 13.03 (8 km), kuna aga rada oli juba jäine ja kõva, ei olnud sellest enam nii suurt naudingut kui maratonist või mõnest eelmisest sõidust. Kokkuvõttena jäi suusakilomeetrite hulk sel aastal üsna kesiseks, kui kõik üheks pikaks suusajäljeks liita, ei tulnud isegi kahtsadat täis. Joone tõmbasin sõitudele alla, kui kilometraaž oli jõudnud 198 peale. Nagu mainisin, e t viimase korral oli rada halb, siis ei viitsinud ka „raamatupidajat“ teha, et ilus 200 km täis saada. Siiski sügavamat järelemõtlemist on vaja, millest tuli selle aasta parim maratoni tulemus, samas kui varasem treening oli jällegi kõige kesisem? Eks enne järgmist aastat pean selle tõsisemalt läbi analüüsima ning uued plaanid selle järgi seadma.


Eelnevate aastate talviste suusatamiste kokkuvõte

Jooksmise osas jään teistele Sprottidele kõvasti alla, seega siinkohale ei tihka teistega ennast võrrelda, minu pulsid on neist kindlasti kõrgemad ja tempo aeglasem. Samas jõusaalis veedetud ajaga on kangile kogunenud tasapisi lisakilosid, nii et areng on selles osas toimunud. Igakord räägin siin oma Bodypumpis käimisest, aga näe isegi sain huvitavaid fakte teada alles hiljuti. Näiteks teen ma selle tunniajase treeningu ajal kokku ligikaudu 800 kordust (sh kükid, rinnalt surumised, kätekõverdused, igasugused kangi tõmbamised ja tõukamised jne), erinevaid lihasgruppe on 7, siis keskmiselt igale ühele tuleb ligi kadu 80-100 kordust. Ainuüksi kangiga ( mul on umbes 26 kg kangi õlgadel) kükke peaks olema 130 kandis järjest kuhu hiljem lisanduvad veel väljaaste kükid. Loodame, et kõike seda saab siis Xdreamil kanuus ja jalgratta peal või kus iganes mujal ära kasutada.

No comments:

Post a Comment