Monday, March 26, 2012

Kaur: jooksurajal [46]

Tegin just oma selle aasta esimese pikema trenni - 1:51 ja 16.7km... Kahjuks ei läinud päeval jooksma kui päike paistis, vaid valisin mõnusa õhtuse aja. Uksest välja astudes tundus, et on ainult pime... Kuskil Balti jaama juures hakkas aga vaikselt midagi tibutama. Tiir, mis viis mind Lillepi ringile ja sealt tagasi, oli Pirita tee lõigus päris vastik. Kodus dušši alla minnes olid reied ja randmed täitsa roosad. Tänan Gaspromi kuuma vee võimalikkuse eest!

Enesetunne oli aga kogu trenni vältel heast väga heani. Pulss jäi vahemikku 130-140, vähemalt 3-14km. Soojenduse ajal ja miski pärast ka 15-16-17 kilomeetril näitas kell mingeid imelikke numbreid. Enesetunne oli hea, aga keskmiseks pulsiks tuli ligi 170.. Maksimumid oli 202, 192, 191, 186,,, Veider - ei tea kas viga võiks peaks otsima nt pulsi vöö patareist?

Kilometraaži otsustasin lugema hakata sarnaselt Raikoga - märtsikuisest ettevalmistusperioodist. Varasemaid treeninguid detsembrist märtsini oli 5, kilomeetreid 42.. samas oli treeningpuhkuseks periood 19 veebruar - 17 märts. Vahe viimasest suusatrennist esimese jooksutrennini. Maratoniks valmistumine tuleb teha päris lühida aja jooksul.

Meeldiv on aga see, et eelmisel kolmapäeval ei sörkinud üksi, vaid toimus ühistrenn tulevaste Stockholmi maratoonarite Raiku ja Janiga. Sel kolmapäeval ehk jälle!

6 comments:

  1. Sul vist on ka see vanemat tüüpi garmini premium pulsivöö.. Mul jamas ka pidevalt ja ei aidanud ka patarei vahetamine. Kaevasin siis veits netis ja leidsin sellise lahenduse, kus asendada rihm Polari rihmaga. Trukkide kaugus neil kahel rihmal on sama, klõpsad Garmini jublaka lihtsalt Polari rihma külge. Sügisel vahetasin ära ja siiani pole kordagi mingeid ulmelisi numbreid enam näidanud.

    Rihma saab näiteks siit
    http://www.pulsikell.com/3/polar-wearlink-kummipael-suurus-m-xxl/81/7746/cat/7773/mode//brand//

    ReplyDelete
  2. Njaa, pikki jookse teed must pool minutit kiirema tempoga.

    ReplyDelete
  3. Lubasin kunagi, et annan selle treeningplaani ka, mille järgi poolmaratoniks valmistusin: http://www.halhigdon.com/training/51137/Marathon-Novice-1-Training-Program

    See muidugi tahab rohkem aega ja on pigem mõnusa läbimise peale mõeldes koostatud (vist?). Igatahes on seal veel terve hunnik erinevaid programme - http://www.halhigdon.com/training/51135/Marathon-Training-Guide

    ReplyDelete
  4. Ma ei saanud lihtsalt mõnusalt 7:00 juures joosta, sest väljas oli nii külm. Sellest kiiruse vahe :)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete