Tuesday, December 1, 2009

Lauri: kuu kokkuvõte

Nüüdseks olen teinud kuu aega juba oma uut jõusaali-ujula kava. Kuna selle lühikese ajaga veel ilmselgeid märke arengust pole, siis ei saa kiidelda, et jõusaali raskused oleks kasvanud kahekordseks või et basseinis läbitud distants oleks kolmekordistunud. Siiski on ujumine sujuvam kui alguses ja tehnika lihvimine on ka energia kulu vähendanud. Eile ühel krooli otsal tundus küll, et nii lenneldes võiks lausa kilomeetreid läbida. Siiski peale teist 50meetrist otsa oli kiire tempo tõttu rihm maas ja lennukus kadunud. Sellele vaatamata tuli pähe jälle mõte proovida ära oma pikamaa võimekus ja vaadata kaua palju ma tunniga krooli ujun, seda ehk siis juba nädala-paari pärast. Lugesin just kokku ja selle kuuga olen läbinud kokku umbes 13 km ujudes, võrreldamatu distants suusatamise või jooksuga, aga keskkond on ka oluliselt tihedam.

Nii nagu eelpool mainis, pean tõdema, et jõusaalis pole koormused kahekordistunud, kuid mõned kilod olen siiski oma esialgsetele raskustele lisanud ja keha on juba harjunud koormusega. Mõtlesin, et teen seda sama kava veel kuu jagu ja siis vahetan rutiini, et lihased saaks ka vaheldust ja areneks mitmekülgselt. Tegelikult teen juba praegu lisaks oma väljakujunenud kuule harjutusele 1-2 harjutust lisaks. Eile näiteks proovisin uut kõhulihaste harjutust, mis treenib lisaks veel mitut lihast. Välja paistab see suhteliselt lihtne, aga tegelikult on päris koormav tervele kerele.

Kokkuvõtvalt võin öelda, et kava on päris heaks kujunenud - 2,5 tundi saalis ja vees möödub piisavalt mitmekülgselt ning kiiresti, et mitte igavaks passimiseks muutuda

No comments:

Post a Comment