Thursday, September 8, 2011

Lauri: Tuul

Vesi on külmaks läinud. Peab hakkama juba kalipsole lisaks susse ja kapuutsi kandma.

Eilseks oli hea prognoos, nii tuli Iff lõunast Tallinna ja tegime ühise surfi siin. Tuule suund oli küll lõunast, mis on parim variant Pärnus sõitmiseks, aga sinna sõitma ei hakanud. Nii siis Püünsi, mis on selle suuna jaoks enam-vähem kõige sobivam siinkandis.

Võtsin kaasa enda ainukese laua ja kolm purje 4,0, 5,3 ja 6,0. Kohale jõudes tundus, et tuult polegi. Paar lohe meest oldi peal, aga muidu oli vesi liiga sile. Tuul oli natuke liiga kaugust ja jäi nurga taha peitu, nii et lainetust ei jõudud kalda all tekkidagi. Rigasin oma suurima purje peale, korra tundus küll liiga suur olevat, kuid see oli vist petlik, kuna sel aastal korralikult sõitnud.

Kuna kalda all eriti põnevusi polnud tuli kaugemale mere peale välja sõita. Jama oli aga, et olin enne alla pannud lühikese freestyle uime, mis on tore hüpete tegemiseks, aga mitte tihttuult sõitmiseks. Nii vajusin kogu aeg stardi kohast alla poole Aegna suunas. Sõitsime ka lootsi tee peal ja aeglaselt ukerdades laevale ette jääda pole elu hinnates eriti arukas, otsustasin lootis sadamast allatuult kaldale tulla ja tagasi kõndida. Maa peal võtsin oma varustuse selga ja tegin oma seni pikima walk of shame i ehk umbes poole kilomeetrise matka, et tagasi algusesse saada.

Peale väikest pausi tegin järgmise katse, vahetasin uime pikema vastu ning läksin kaldast kaugele tuult püüdma. Seal kuskil 1,5-2 km kaugusel puhus tuul juba mõnusamalt, seal küll sain kiirust ja lainet proovida, nii et sai isu korralikult täis sõidetud.

No comments:

Post a Comment