Tuesday, August 7, 2012

Raplamaa Xdream - No Country for Fat Men

Selle aasta esimene Xdream, kus Sprottt ka täiskoosseisuga väljas oli, toimus eelmisel nädalavahetusel Raplamaal. Nagu üks tuttav kokku võttis, polnud tegemist rajaga, mis sobinuks rasketele meestele. Palju raba, sekka veel ujumist ja ronimist. Ehk siis minule igati sobimatu rada. Väikse hingetõmbepausi võitsin vaid sellega, et oma esikummi katki tegin.

Võistlus algas jalgratastel eraldi orienteerumisega, mis oli vist ainus ala, milles mina suutsin olla meie tiimi parim (vaevalt küll kõik raja variandid ka võrdse raskusega olid). Sellele järgnes aga käsitööülesanne, kus tuli valmistada endale lauajuppidest räätsad, millele kulutasime nähtavasti liiga palju aega - nagunii läksid kohe katki. Käsitöö järel olime 42. kohal.

Selle järel tuli nende samade "räätsadega" 30-40 minutit soos mütata. Orienteeruda vaja ei olnud (rada ees) ja tõsisemalt pingutada polnud võimalik nende vahenditega. Vaimu näris küll. Kuidagi tõusime selle alaga siiski 5 kohta 37. positsioonile.

Siis oli ujumine soojärves. 700m linnulennult. Viimastel aastatel olen üldse väga vähe ujunud, niiet ka selles alas mul eriti hästi ei õnnestunud meeskonnakaaslastega tempot hoida. Kuidagi parandasime siingi positsiooni ja olime juba 34ndad. Hiljem selgus, et suurest suplemisest olin nii uimane, et jätsin ka punkti võtmata, milliest saime hiljem veel 5 minutit trahvi.

Edasi tuli veidi jooksu ja ronimisega lisaülesandeid, millega langesime 38ndale kohale (trahvi arvestamata).

Seejärel uuesti ratta selga, kus metsa vahel läks mul siis kumm katki. Selle parandamisega läks oma 7 minutit aega ja teist sama palju ka siis, kui me ei suutnud otsustada, millist teed pidi edasi minna. Etapi lõpuks olime langenud 53. kohale.

Kanuuetapp oli jälle üsna igav - "jõgi" sügavusega 0.4m ja laiusega 1.3m. Tüürimisega oli sel kitsal alal meil kõvasti raskusi, aga kokkuvõttes isegi parandasime kohta 4 koha võrra.

Siis oli jäänud veel veidi jooksu ja rattasõitu, millega parandasime positsiooni veel 3 koha võrra. Rohkem kommenteerida ei oska, kuna sellel ajal panin pimedalt Kauri ja Henno tuules. Puhtalt rajal olemise ajaga oleksime olnud 46. Kuigi saime ka ise 5 minutit trahvi, siis teised said rohkem trahvi ja ametliku kohana olime 44. Siiski üsna madal positsioon meie jaoks.

Kokkuvõtteks. Minu isiklikul arvamusel üks igavamaid ja halvemaid radu Xdreami ajaloos. Niipalju kui mina seda ajalugu tean. Varsti aga juba uus etapp Kiviõlis.

No comments:

Post a Comment