Thursday, August 16, 2012

Lauri vahetab ala


See nädal algas tugeva idatuulega, sellest tulenevalt ei sobinud lohetamiseks kodune Püünsi. Esmaspäeval käisin Katariina kail. Viimane kord kui seal käisin lõppes mu sõit peaaegu vees oleva laevavraki otsas. Lisaks sellele vees varitsevale ohule oli ka tuul auklik ja õhtupoole ka langevas trendis. Sõita sai, ka natuke loopida, aga laines on kõva chop ja see võtab jalad päris läbi. Seega üldiselt ei meeldi mulle see rand eriti. Rahvast oli ka nii palju, et erilist sõiduvabadust ei olnud.

Teisipäevaks kutsusin Priidu kaasa Randveresse, Muuga sadama alla, et talle sealset lainet näidata. Ka selle kohaga on mul ebameeldivad mälestused. Lasin seal ju eelmine aasta oma lohe vastu teravaid kive katki. Kui nii edasi läheb, on mul varsti iga ranna jaoks vist oma lugu rääkida. Siiski, tuul oli päris korralik, nii et minu 13-sel tuli  kogu veojõud maha võtta, et saaks  normaalselt sõita. Teised olid näiteks 9ruudustega,  seega  kord aga näitas, et saan oma selle lohega päris laia tuulevahemikuga sõitmas käia, alates 5-6 m/s kuni  12 m/s.  Peale meie oli veel oma viis sõitjat, nii et ruumi oli korralikult. Võrreldes Katariinaga oli siin juba päris hea laine, mida sai hüppe jaoks trampliinidena kasutada. Hüpete jaoks polnud lohet eriti tarviski liigutada, hoidsin seda kuskil 45° ja siis loopisin lauaga  laine harja pealt. Lained  on ikka omaette rõõm! Küll oli aga tunda, et laine sõidu jaoks jääb see suur lohe natuke aeglaseks, lainete vahel askeldades on kiiremat liikumist ka üleval vaja. Siiski tulevikus kui aega on, siis võiks Randveret Katariinale eelistada.



Tänase sissekande lõpetuseks pakun välja, et kui keegi soovib endale purjelaua varustust osta, siis võta minuga ühendust. Teen purjelaua sõiduga lõpparve...... vähemalt praeguseks. Kapis pole ka mõtet vanu asju hoida, seega  teen suurmüügi. Pühapäeval küll tegin üle aasta aja jälle purje märjaks ja näitasin õpilasele K. ( kõlab nagu Kafka romaani tegelane) purjelaua sõidu võlusid. Tuul oli küll olematu ja päris sõidutunnet ta ehk ei saanud, aga minutijagu laual püsti seismist teeb õppija rõõmsaks. Tegin isegi kaks triipu, aga ei ole enam seda tõmmet. Eks ole sellega ka juba kaheksa aastat tegeletud ja üksluiseks on muutunud. On aeg tegelda uue surfiga, vana enam ei tõmba.

Vaatuse lõpp. 


No comments:

Post a Comment