Monday, February 11, 2013

Lauri: hea ettevalmistus (462 km)

5 päeva enne maratoni tundub, et sel aastal on ettevalmistus  päris tubli. Tänaseks on kogunenud  462 km suusajäge ja hunnik jõusaalis rassimist. Võrreldes möödunud aastaega on see oluliselt suurem ning  annaks justkui head eeldused. Samas ei saa ma  liiga palju vaid sellele loota, kuna läbitud suusa km pole mul alati olnud korrelatsioonis maratoni tulemusega. Eelmine aasta  läbisin vaid 97 enne maratoni,  kuid tulemus oli seni parim. Seega loodan, et  praegune prognoos heaks ilmaks püsib ja suusk ja määre saab ka hea olema.

Viimaste trennide enesetunde järgi võiks arvata, et see aasta võiks  jälle väiksemaks lihvida. Suur eesmärk on proovida alla 5 tunni  aega, see tähendaks eelmise aastaga võrreldes 15-20 minutit kiiremat aega. Julgust sellise tulemusele annab kõige rohkem on tunda erinevust  paaristõukes. Kui  esimesel maratonil tuli väsimus peale juba peale 1-2 km ning tuli puhkamiseks vahelduvas sammus sõita, siis praegu olen viimased trennid teinud 20 km kanti suures osas just paaristõukes.




Sel nädalal enam trenni ei plaani väga teha. Pigem proovin puhata  ja tehnika teooriat üle korrata. Oluline on  end hoida, et mitte korrata paariaasta tagust, kui end kolm päeva enne võistlust  rebestasin ja tulemus selle nahka läks.


Kohtume  Maratoni rajal!

No comments:

Post a Comment