Tuesday, October 16, 2012

Lauri: Püünsi lend


Täna oli mõnus päikeseline ja tuuline ilm. Kui hommiku poole olid puhangud kuni 19 m/s, siis õhtu poole andis jõud järgi ja sain enda 9ruuduse lohega Püünsis käia.

Enne minekut laenasin Priidult wave i lauda, et proovida laine sõitu õigema lauaga. Esmalt aga tegin sooja enda lauaga. Ilm oli täna üsna soe ja vette kukkudes ei olnud eriti külm, nii otsustasin natuke trikitamist jälle proovida. Alustuseks tegin paar niisama hüpet ja üks proov Indy grabi. Hea meel on  ühe väga hästi õnnestunud back rolli üle. Kiirus oli piisav, nii sain korralikult hüppesse ja üle pea pöörde teha ning maandudes oli lohe paigas, nii et oli vedu olemas ja sain kohe edasi sõita. Sellised korrad panevad hõiskama!



Sellise ilusa esitluse peale mõtlesin ka midagi uut proovida. Olen korra-kaks mõelnud Raileyt  teha. Mingit teoreetilist selgust mul sellest polnud, nüüd vaatan Youtube ist järele ja näen, mis ma valesti tegin. Peamine oli see, et tegemist on unhooked trikiga (enne manöövrit peaksin lohe trapetsist lahti võtma ja vaid käte jõuga hoidma). See pärast saanud ma ka korraliku sirutust, keha jäi kõveraks ja jalad ei lennanud selja tagant piisavalt kõrgele. Esimene kord tuli oma arust küll päris ok välja, nii et sirutus oli poolik, aga maandusin ja sain edasi sõita. Tegin veel oma 5-6 katset koos väiksemate kukkumistega. Siis aga tõstis lohe mu ühe hüppe ajal taeva alla, laud kukkus jalast ära ja kehal mingi vääne oli sees, kontroll oli kadunud. Huvitav, et kui õhus lennates aru saan, et midagi on valesti ja maandumine saab olema valus, lööb instinktiivselt häälepaelad lahti ja karjun omaette.... lendasin, kas külg ees või rind ees sellise nätakaga vastu vett, et hing kinni. Oma poole minuti jagu ulpisin ja püüdsin poomi otsas rippudes ning õhku ahmides eluvaimu sisse tagasi saada. Hea, et löökvest ja kiiver oli, muidu oleks ehk valusam olnud. Huvitav oli, et selle kukkumise ja muu peale püsis lohe terve aja õhus, ega kukkunud vette.
See pauk võttis korraks sõidutuju ära. Aeg oli proovida Priidu lauda, mõtlesin et jätan tänaseks hüppamise ja proovin rahulikult, kuidas lainelauaga on sõita. Varasemal paari korral, kas purjelauaga või siis lohega laines käies on lainesõit väga lahe tundunud. Lihtsal, minu twintip (kahes suunas sõidetav) laud ei ole laine jaoks kõige sobivam, kuna jääb kohati lainesse kinni. Püünsis aga ei olnud täna ( ega vist eriti kunagi) korralikku lainet ja oli selline vastik chopiline ja raputav. Lainelaud tundus suur nagu lauda uks, väga veider ja harjumatu oli. Kohati oli tunne, et nagu sõidaks purjelauaga ja väike sakiline laine raputas. Väga imelik esimene kord oli. Ilmselt pean ikka korralikus laines Väänas või Randveres ka proovima, et õigemat tunnet saada. Nii tegingi vist kaks otsa merele ja tagasi ning pakkisin asjad kokku.



No comments:

Post a Comment