Friday, July 15, 2011

Indrek: Tallinna Maraton

Paar nädalat tagasi koitis, et terve suve ainult õlut juua on kurnav nii kehale kui vaimule. Otsustasin osaleda Tallinna Maratoni pooldistantsil ja joosta seega 11. septembril 21,1 km. Sihiks aeg alla kahe tunni. See on hea eesmärk, mille nimel järjepidevalt trenni teha ning ka suvisel ajal motivatsioon tagada. Treenimiseks aega ca 8 nädalat, praegu siis käsil teine nädal. Aluseks võtsin kellegi Hal Higdoni maratoniks treenimise juhised, kus kaheksandal treeningnädalal ongi ette nähtud poolmaratoni läbimine. Distantside mõttes on see selline rahulik värk, 3x nädala sees lühem (suhteliselt, sest varsti hakkab 1 jooks ka nädala sees järjest pikemaks venima) + pikem jooks nv-l, pulssi hoian praegu treeningutel üldiselt alla 140, mõned on tulnud ka kuskil 130 keskmisega, nt. eelmine pühapäev Tallinnas Merimetsas ja Stroomi rannas sai joostud 10 km, ajaks 1:12 ja keskmine pulss võis isegi pisut alla 130 olla. Samas neljapäevakutel orienteerumas saab ikka pulsi korralikult üles ka. Pulsiandmed on endiselt suhteliselt hägused, kuna praegu jooksen sellise kellaga, mis näitab ainult hetkepulssi ja muud mitte midagi, rääkimata salvestamisest. Tulevikus ihuks ka Garmini peale hammast, samasugune külmkapp, nagu Kauril, oleks kõige parem.

Teiseks liitusin just ka Sportlyzeri veebikeskkonnaga, et treeninguid üles märkida ja neil silma peal hoida. Seal sai ka eesmärgi paika panna ning keskkond ise soovitab ka mingeid treeninguid. Kui natuke aega kasutanud olen, eks siis saab rohkem infot jagada selle kohta.

Nagu sellest veel vähe oleks, tellisin ma endale Saksamaa Amazonist kasutatuna ka raamatu pealkirjaga Slow Burn: Burn Fat Faster by Exercising Slower, mille ma just eile kätte sain ja nüüd vaikselt lugema hakkan. Peaks aitama ka just pikkadeks distantsideks treenima, eelkõige jooksmiseks, aga kindlasti on nendest põhimõtetest kasu ka suusatamises.

Niiet... keegi veel pooldistantsile?

1 comment:

  1. Jookse jookse, ma lähen nädal hiljem rattamaratoni 89km distantsile.

    ReplyDelete