Wednesday, May 16, 2012

Lauri: valmistun ralliks


Sel aja kui Raiko ja Kaur mööda Lõuna-Eesti metsasid möödunud pühapäeval kablutasid, tegin mina rattasõitu. Ilm oli ilus ja kiiret polnud kuhugi, seega tegin pikema sõidu enda maastikurattaga. Esialgu mõtlesin rongiga linnast kuhugi Kehra või Tapa suunas sõita ning sealt siis tagasi vändata. Kahjuks aga Ülemiste peatusesse jõudes oli rong juba läinud ning järgmiseni oli oma tunnijagu aega. Seega otsustasin niisama linna ümbruses ühe ring teha.

Võtsin suuna Tartu poole. „Kiirtee“ äärt mööda sõitmine tundub mõnele ehk hirmutav oma suure liikluse tõttu. Tõesti kohati ehk oligi pühapäeva õhtule kohaselt palju liiklust, kuid teistpidi hindasin seda teed paremaks kui suvalist maanteed. Esiteks on seal sõiduradade ääres omajagu palju ruumi rattaga sõita ja teiseks eeldasin, et purjus peaga sõitja väldib seda teed, kuna tõenäosus politseipatrulli siin kohata on üsna suur. Seega vähene joodikute argument kaalus muu üles, on see loogiline või mitte igatahes tulin terve rattaga tagasi. Ah jaa, lisaks on mul seljas ka erkkollane helkuritega kilekas, nii et päris nähtamatu ma loodetavasti pole, kui just teeäärsesse kraavi, kullerkuppude vahele, poleks kukkunud.

Algus läks libedalt, kerge taganttuulega oli kiirus 30-35-km/h vahel, kohati langustel isegi kõrgem. Kuna mu pulsikellal on vist eluõhtu kätte jõudnud, tuginen andmete osas ratta kompuutrile. Igatahes kodust Kose-Risti hamburgeriputkani on ligikaudu 46 km. Minnes kulus selle vahemaa läbimiseks natuke üle 1,5 tunni. Kohale jõudes tegin 5 minutit pausi ja asusin tagasi teele. Sel suunal oli aga tuul vastu, küll mitte tugev tuul, vastasel korral oleks pigem hommikul loetama läinud. Samas aga piisav tuul, et mu kiirust oluliselt vähendada, nii et keskmine jäi pigem 22 km/h kanti,  kohati kukkus see isegi 16 km/h peale. Nüüd, kui jalg oli niigi väsinud ja tahtmine koju jõuda aina kasvas, kulus mul tagasi väntamiseks üle 2 tunni.

Pühapäevane trenn kokku marsruudil kodu-Kose-Risti-kodu oli ca 90 km ja selle läbimiseks kulus umbes  4 tundi. Võrdluseks maanteerattaga tegin mullusel rattarallil samaajaga 135 km, päris oluline vahe. Õnneks sain just Martini käest jälle selle sama maanteesüstiku laenuks, nii et saan 27.05 toimuvaks Rattaralliks õige vahendiga harjutama hakata. Kuigi praeguseks läbitud kilometraaž on nii väike, et ei tihka seda siia avalikult kirja pannagi.



Rattaralli võistlusvahend

No comments:

Post a Comment