Thursday, November 4, 2010

Lauri: sisehooaeg

Suvise ja talvise hooaja vahel kipub Sprotttide blogi kuidagi hõredaks jääma. Ma siis täidan oma sissekandega tühimiku.


Surfikama ja ratas on selleks aastaks soolast, liivast ja muust sodist puhtaks pestud ning varna riputatud. Nüüd peaks vist vaikselt hakkama suusavarustust välja otsima, tolmu maha pühkima ja määrde peale panema. Tarifal mõtlesin, et võiks proovida suuskade alla panna seda sex wax i, mida surfilaua peale pidamiseks määritakse. Mine sa tea, äkki peab paremini kui tavaline kliister.


Värske õhu käes tehtavad spordid on viimasel ajal jäänud oluliselt unarusse - üleeelmisel nädala tegin ühe lühikese jooksu ja laupäeval Tartus 20 kilomeetrise ratta sõidu. Välise tegevuse asemel püüan ikka järjepidevalt jõusaalis käia, kuigi väikeste muudatustega. Alustuseks vahetasin linnaäärse klubi kesklinna oma vastu. Peamine vahetuse põhjus on juba pähekulunud kinnisvara õpiku tarkus, et loeb asukoht, asukoht, asukoht ja kobedamad hantlid.


Teiseks, peale kuuajast harjutamist vahetasin välja ka oma treeningkava, mille pilt eelmist sissekannet illustreerib. Üldiselt on see päris põnev, samas aga on selle põhirõhk peamiselt jalgadele, ma tahaks aga ka ülakeha samas või siis suuremas proportsioonis teha. Nii siis võtsin täna kasutusele uue kava, mis jagab koormust nii alla kui ka üles.


Kui plaanis olnud harjutused tehtud, otsustasin otsa teha veel ühe rasvapõletaja kompleksi ( vast on sobilik sõna, pagan raske on selles jõusaali sõnavaras igale asjale õiget vastet leida ). Selleks on vaja lihtsal teha kükist üleshüppeid ja kätekõverdusi. Alustasin nii, et tegin 8 kätekõverdust ja kohe otsa samapalju üles hüppeid. Järgmisena 7 kätekõverdust ja hüpet ning nii ilma pausideta korduste arvu vähendades kuni 1 kätekõverduseni ja ühe hüppeni. Kokku sai nii tehtud 72 kordust, järgmine kord alustan 9 pealt. See mõneminutiline sessioon võttis lõpuks ikka lihased päris läbi ja higi jooksma.


3 comments:

  1. Tegime ka seda kompleksi 9 kordusega. Pekki just ära ei kaotanud, aga muidu oli küll mõjus :)

    ReplyDelete
  2. Jaa, mõnusalt rihmaks sai küll, eriti jalad.

    ReplyDelete
  3. Ma hakkan juba harjuma, kätekõverdustega pole probleemi, aga jalad võtab läbi tõesti.

    Järgmisel nädala peaks 10 peale tõstma.

    ReplyDelete