Wednesday, August 3, 2011

Indrek: jooks edeneb [97,5]

Mõtlesin, et teen käbedalt ühe postituse juulis tehtud trennide kohta, enne kui Sprotttide ja Porirõõmu Xdreami muljed tulevad.

Juulikuus kogunes 97,5 kilomeetrit jooksutreeninguid, enamasti jäid distantsid kuskil 5-6,5 km vahemikku, mõni oli ka pikem. Keskmine treeningtempo on veidi üle 8 km/h ja pulss on võrreldes kuu algusega vähenenud ja stabiilsemaks muutunud. Enamik jooksud (ka pikad) on nüüdseks juba keskmise pulsiga alla 130 ja maksimaalselt tõuseb pulss tõusudel 150-ni. Lisaks sai tehtud ka paar rattatrenni ja üks uisutamine.

Pikematest jooksudest sai eile tehtud siiani kõige pikem - 15 km (see enam juuli arvestusse muidugi ei läinud). Ärkasin hommikul vara ja 7.30 olin juba väljas. Äärmiselt meeldiv oli joosta alustuseks mitu kilomeetrit mööda päikselist ja inimtühja Raadi lennuvälja, ainult linnud (ja ühes kohas ka 4 lammast) olid tunnistajateks, et ma seal viibisin. Eilse jooksu keskmine tempo oli täpselt 8 km/h, keskmine pulss 128 ja max 143, treeningaeg 1:53.

Kuna pikkadel aeroobsetel jooksudel on pulss kenasti paigas ja püsib ilusti tsoonis, on augustis plaanis hakata tegema ka veidi kõrgema pulsiga treeninguid. Kui minna poolmaratonile püüdma aega alla 2 tunni, siis pean ma oma tempot 4 km/h võrra tõstma, mis tähendab, et ma pean tunduvalt kiiremini jooksma, kui praegustel treeningutel. Juulis tegin prooviks ühe kiirema jooksu ka, 6,5 km 32 minutiga, aga siis oli pulss ikka täitsa punases ja sellises tempos ma 2h kindlasti vastu ei pea. Aga kui nüüd hakata mõned korrad nädalas oma treeninguid täiustama ka veidi kõrgemas pulsitsoonis, siis äkki on lootust ka kiirust tõsta. Eks näis!

No comments:

Post a Comment