Sunday, October 17, 2010

Bike xDreami kokkuvõte





Bike xDream 2 toimus sel aastal Võsul. Kuna me suuremat sorti rattasõbrad olnud pole, siis peale Roosta etappi polnud küll ühtegi meest, kes oleks arvanud, et oktoobri teisel pühapäeval rataste otsas xdreami starti ronime. Ometigi see nii läks. Kaalukeeleks põhiliselt see, et orienteerumiskogemust suurendada. Seda pagasit pole meil eriti ju kellelgi.. meelde tulevad hullud reljeef- ja joonorienteerumisülesanded. Rattaxdream oli meie meelest aga midagi midagi lihtsamat. Kerge harjutus maastikul...

Tegelikkus umbes selline oligi. Kaardilugemise osas oli kõik väga lihtne - kõiki punkte sai läbida korralikelt (metsavahe)teedelt kõrvale kaldumata. Ometigi polnud tegu hanesabas tormamisega, vaid rajavalik oli täitsa vaba - punktide järjekorda polnud ette antud. Punkte, mida oli 30 ning mille läbimiseks oli 4 tundi, läksime jahtima peaaegu kindla plaaniga, milliseid võtta, milliseid jätta. Miks osasid jätta - sest eeldasime, et meie füüsiline vorm pole piisav, et kõikides jaamades SI pulgale märkeid korjata...

stardis trajektoori valimas

Kava nägi ette, et jätame välja punktid 53, 44, 48, 46 ja 41 kuna tundus, et need jäävad meie ajaliimidest välja. Stardist kimasime minema, teadmata, kas võtame punkti 42 kohe või hiljem.. otsustasime võtta hiljem ning kohe alguses läbi Käsmu poolsaare tippu kivikülvi juurde kimada. Punktid 32, 34, 33 ja 31 tulid lihtsalt. Esimene tõrge (ja tegelikult ka võistluse suurim eksimus) oli see, et punkti 35 jätsime võtmata.. Kriitikanooled võiksime kõik enda pihta suunata, et kuidas oli võimalik nii rumala otsuse tegemine, et punktist praktiliselt kõrvalt mööda sõita (no ütleme, et ringiga minnes oleks edasi-tagasi kulunud kilomeeter).

tundub, et teel punkti 33

Ok. Algus oli siiski suhteliselt kiire, sest teed olid head ja enesetundel polnud ka midagi viga. Punktist 31 väntasime edasi 38 - 39 - 40. Siis järgnes pikem väntamine punkti 47. Seal olles kripeldas mul hirmsasti 35 võtmata jätmine ning tuligi hakata tegema korrektuure meie esialgsetesse plaanidesse. Peale punkti 54 võtsime punkti 48, sellele järgnes 46, siis 51 ning alles peale seda 55. Esialgu olid 48-46-51 meie punktidest välja arvatud... Tagantjärele analüüsides (ning olles lugenud teiste muljed ja vaadelnud alternatiivseid trajektoore) oleksime pidanud tegema 47-53-54-48-46-51-55-58. Punktist 58 kõmmutasime 56-te - oli hea otse tee. Alternatiiv oleks aga olnud sõita 58-st lõunasse asfaldile, sealt võtta punktid 59-60 ja siis mööda asfalti üles tagasi et võtta punkt 56.

Peale 56-t oli punktide järjekord 49-50-45-43-44-42-36-FINISH. Punkt 44 oli eriti raske /pehme tee. Team Vaudel oli huvitav trajektoor - punktid 57 ja 52 mis meil võtmata jäid (arutlesime selle üle, kas võtta 57-52 või 49-50) said neil võetud ning siis tehti shortcut üle kraavi puntki 50. Tundub olevat ideaaltrajektoor. Oleks me valinud järjekorra 58-59-60-56-57-52-50-49-45-43 poleks me tõenäoliselt läinud võtma punkte 42 ja 44 kuid oleks võtnud ehk ära nii 36 kui 37 (mis ajanappuse tõttu võtmata jäi).

joogipunktis (nr 55)

Milline oleks siis kokkuvõte? Võistlus oli vägagi meeleolukas, ilm ilus ning rada tore. Treenitusest tingitud enesetunne oli minul OK, Lauri ja Raiko kes viimasel ajal eriti ratast polnud sõitnud väsisid veidi rohkem, ent tegelikult oli tase siiski ühtlane. Olid kohad, kus ma lohisesin taga ja mõtlesin, et ei tahaks rohkem vändata ning teisi hetki, kus ma kimasin ees ja mõtlesin, et miks teised mul kannul pole.

Meie tiimi puuduseks oli hoopiski aga vähene seiklushimu. Varasematest kordadest oleme õppinud, et otse tähendab sageli ringiga. Seega said automaatselt elimineeritud igasugused otseteed. Ühel sihil ukerdasime ning see oli tõesti aeglane - tuli ratast üle puude tassida ja suurte kivide vahel aeglaselt krossida. Julged hundid läksid punktist 47-53 ja seda mööda liinialust teed. Enamik meeskondi sellist valikut ei langetanud ja selgus, et liinialune tee oli selgelt kiirem. Sama puutub ka Team Vaude 57-52-50 valikut - otse üle kraavi ja põllu, kokku ilma teeta ca 500-600m. Seiklusspordis ju ometigi õige otsus? Meie aga lähtusime mugavusest... ja kogenematusest, sest punktid, mis täitsa kõrvuti: 59-60 jäid meil samuti võtmata..

Väga mõnus pühapäev oli ning tõesti tahaks juba uuesti proovida. 30 oktoober on pannjärvel mingi seiklusspordi üritus, kus kavas ka rulluisud(võib ka läbida jalgsi). Kas kellelgi on himu?

1 comment:

  1. Päris palju numbreid oled sa siia ritta ladunud.Sinutorus on üleval ka kokkuvõtlik video http://www.youtube.com/watch?v=AeDuNNJ4qBQ&feature=player_embedded

    ReplyDelete